Günde 5 litre kola içince vücuda ne olur? Asitli içeceklerin vücuda etkileri

Antalya’da 5 yaşından bu yana günde 5 litre asitli içecek içen kadının vücudunda çeşitli sağlık sorunları çıktı. Peki ya günde 5 litre kola içince vücudu nasıl etkiler?

Günde 5 litre kola içince vücuda ne olur? Asitli içeceklerin vücuda etkileri
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
14 Kasım 2018 Çarşamba 13:45

Asitli içeceklerin zararını Antalya’da Betül Bayram’ın başına gelenlerle öğrenelim. Günde 5 litre asitli içecek içince vücuda ne olur? Diyorsanız detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

Antalya'da 5 yaşından bu yana günde yaklaşık 5 litre kola içen Betül Bayram'ın çeşitli sağlık sorunları ortaya çıktı.

Günde 5 litre asitli içecek tüketmek vücudu nasıl etkiler?

Günde 5 litre asitli içecek tüketen kadının kemikleri eridi, omurgasında çökmeye bağlı 5 kırık oluştu. Ağrı içinde kıvranan, yataktan kalkamayan kadın, hastalığının nedenini bulmak için doktor doktor dolaştı. Nihayet sağlık sorunu teşhis edilen Betül Bayram'ın kemik erimesi ve kırıklarına, aşırı kola içmesine bağlı asidik beslenme tarzının neden olduğu belirlendi. Betül Bayram sırt ağrılarından hareket edemeyecek, hatta yatamayacak duruma geldi. Betül Bayram’ın hiç sebze tüketmeyip, bol miktarda et tükettiği için bu sorunların arttığı ortaya çıktı.

Bunların hepsi kemik kaybına neden olan şeylerdi. Aşırı protein tüketimi, aşırı asitli içecekler kemik erimesine neden olan en önemli faktörlerdir. Günde 1 bardak kola içildiğinde bünyenin onu atabilmesi için 32 bardak su içilmesi gerekiyor. Ancak bu oranı aştığı zaman böbrekler bunu tamponlayamıyor ve kemikten kalsiyum transferi başlıyor. Çökme kırıkları da buna bağlı olarak ortaya çıkıyor. Kemik erimesine bağlı çökme kırıkları hayat boyu kalabiliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar