FETÖ elebaşları ABD'de toplandı

İstihbarat raporlarına göre, Fethullahçı Terör Örgütü elebaşları, ABD’de toplantı düzenledi. Bu toplantılarda örgütün sözde Türkiye ve ABD imamları belirtildi.

FETÖ elebaşları ABD'de toplandı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
14 Kasım 2017 Salı 09:49

Habertürk'ün aktardığı habere göre istihbarat raporlarında, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen’in sağlığının bozulması, örgütün dünyadaki imajının da giderek terörle ilişkilendirilecek şekilde bozulması üzerine çöküş paniği yaşadığı bilgileri yer aldı.

İstihbarat birimleri, FETÖ’deki çöküşü önlemek için örgütün elebaşlarının ABD’de bir toplantı düzenlediklerini kaydetti.

ÖRGÜTÜN TÜRKİYE VE ABD İMAMLARI SEÇİLDİ

Söz konusu toplantıda, örgütün geleceğine ilişkin yönetim düzeyinde bazı kararlar alındı. Buna göre, örgütün ABD imamlığına eski Fatih Üniversitesi Rektörü, firari Şerif Ali Tekalan getirilirken, Türkiye imamlığına Mustafa Özcan getirildi.

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ölmeden böyle bir kararın alınmasının örgüt içinde tepkilere ve yarılmalara neden olduğu da aktarıldı.

LİDERLİK ÇEKİŞMESİ

FETÖ'nün bir dönem Türkiye imamı olan ‘demir yumruk’ lakaplı Mustafa Özcan'ın yurtdışı bankalarında 600 milyon Euro şahsi parasının olduğu raporlara girdi. Bu husus daha önce bir FETÖ iddianamesinde de yer almıştı.

Texas’taki North American Üniversitesi Rektörü yapılan Tekalan ile Özcan arasında bir süredir FETÖ elebaşı Gülen'in ardından kimin geleceğine dair liderlik çekişmesi olduğu da istihbarat raporlarına yansıdı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar