Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AKM açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da 3. Turizm Şurası'nda konuştu. Erdoğan, "AKM'nin yerine yapılacak binanın lansmanını pazartesi günü yapacağım" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AKM açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
1 Kasım 2017 Çarşamba 11:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Turizmin bir sektör haline dönüşmesi geçtiğimiz yıl sektörleşmiştir. Hizmet sektörü denildiği zaman turizm bu işte başı çekiyor. Bu sektör son derece hassas bir sektör. Bölgemizde yaşanan darbe girişimi turizme darbe vurmuştur. Bu yılın ilk 9 ayında 26 milyon turist sayısına ulaşılması bizler için umut vericidir. Diğer alanlarda olduğu gibi turizmde de en kötüsünü geride bıraktık.  Turizmde yükseliş dönemidir. İnanç turizmi insanların yoğun ilgisini çekmektedir. Termal turizmde alanda dikkat çekmekte.

Bizim gibi insanı bir başka, yaylası bir başka kaç tane ülke bulunabilir. Milletimiz için misafir sofrasında ne varsa bölüşebileceği bir kişidir. Yunus Emre’nin şu mesajı bana göre bizim turizm anlayışımız manifestosudur, “ Gelin tanış olalım/ İşi kolay kılalım/ Sevelim sevilim/ Dünya kimseye kalmaz” kimseye kalmayacak dünyada hoş bir  sada bırakabiliyorsak ne mutlu bize.

Sivas’taki Divriği Ulu cami öyle bir serdir ki başka bir ülkede olsa milyonlarca insan çeker. Doğu ve Güney Doğu’da terör bitince oralar turizmde iyi yerlere gelecektir. Karşımıza çıka engeller, geleceğimizi inşa ederken bizim için küçük bir tecrübedir. Turizmde de yapmamız gereken elimizdeki üründe önce müşterinin haberdar olmasını sağlamalıyız. Ekonominin diğer alanları ile birlikte, turizmde de ülkeler arasındaki ilişkilerde silah olarak kullanılmaktadır. Kredi derecelendirme kuruluşlarının art niyetli notlarını kimse artık dikkate almıyor. Biz işimize bakacağız. Türkiye güçlü bir ülke. Biz yolumuza bakacağız. Yalanların en büyük panzehiri hakikatlerdir. Ülkemiz dışında yaşayan vatandaşlarımın her birini gönüllü tanıtım büyükelçimiz olarak kabul ediyoruz.

İstanbul’da AKM’yi yıkıyoruz ve oraya daha büyüğünü çok farklı, çok büyük bir mimari olarak inşa ediyoruz. Pazartesi günü lansmanını yapacağım. 2019’un sonuna doğru oraya opera binamızı kazandırmış olacağız.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar