Cumhurbaşkanı Erdoğan: MHP ile birlikte mücadele ettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın Atatürk Kent Meydanı'nda halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: MHP ile birlikte mücadele ettik
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
9 Şubat 2019 Cumartesi 16:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın Atatürk Kent Meydanı'nda halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"CHP terör örgütüyle birlikte yürüyor"

- Aydın dün Menderes'in yanında yer alarak safını belirlemişti, bugün de beka mücadelesinde bizim yanımızda yer alacaktır.

- Önümüzdeki dönemde tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi diyerek belediyecilikte yeni bir ufuk açıyoruz.

- CHP kiminle yürüyor? Terör örgütüyle, siyasi temsilcileriyle yürüyor. Bizim onlarla işimiz yok! Geç o işi geç.

Bakıyorsun İYİ Parti kiminle yürüyor, onlarla yürüyor. Öbür tarafta bakıyorsun bir de Saadet Partisi. O da onlarla yürüyor. Bunlar 4’lü çete. Bize hakaret ediyorsunuz diyorlar. Biz gerçeği, olanı söylüyoruz

- Ey CHP’ye gönül vermiş kardeşim, biz Kandil’i başlarına yıkmaya çalışırken, terör ağlarından icazetli seçim ittifakı kuranlara 31 Mart’ta derslerini vermeyecek misin? Terör örgütleriyle kol kola giren bu parti artık Gazi Mustafa Kemal’in partisi değildir. Bu parti sadece Kılıçdaroğlu’nun ve avanesinin partisidir.

"Bizim ittifakımızın zemininde Rabia var"

- Bizim ittifakımız Cumhur İttifakı. Peki siz bu zillet ittifakını kiminle ve nasıl şekilde kurdunuz. Bizim ittifakımızın zemininde Rabia var, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet var. Demek ki bunlara göre mesele belediye başkanlığı değil. Asıl mesele Türkiye’nin verdiği bu kutlu mücadeleyi sekteye uğratmak.

"MHP ile birlikte mücadele ettik"

- Bugün MHP’nin 50. kuruluş yıl dönümü. Tüm MHP’li kardeşlerimi tebrik ediyorum. Türkiye’nin bütünlüğüne yönelik saldırıların yoğunlaştığı her dönemde, MHP’li kardeşlerimiz, başta Bahçeli olmak üzere canları pahasına devletine sahip çıkmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin hayata geçirilmesinde, TBMM’de ve 16 Nisan halk oylamasında MHP ile birlikte mücadele ettik. 31 Mart seçimlerinde pek çok ilde yine Cumhur İttifakı olarak milletin karşısındayız. Asıl olan Cumhur İttifakı’ın büyükşehir ve ilçelerde başarılı olmasıdır. Bunun için her iki partiye gönül veren kardeşlerimizin gece gündüz samimiyetle çalışacaklarına inanıyorum.

Kartal'da çöken bina

- Kentsel dönüşüm değişim olsaydı, bunlar planlı olsaydı, kaçak yapılaşma olmasaydı başımıza bunlar gelir miydi? Artık sabrımız taştı. AK Partili belediyeler başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birlikte yoğun bir çalışmaya gireceğiz. Enkaz tamamen kaldırıldıktan sonra İçişleri, Adalet, Sağlık Bakanlıklarımız, hep beraber bir araya gelecek ve nasıl bir eylem yapacağız, başsavcının verdiği raporu alacak, buna göre de adımlarımızı atacağız. Ama bunlar kararlı adımlar olacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar