CHP'den ABD ile yapılan anlaşmaya ilk yorum

Türkiye'nin, ABD ile Suriye meselesinde mutabık kaldığı anlaşmayla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ünal Çeviköz, "ABD ile mutabakat masada Türkiye için olumlu ancak 5 günlük zamanı iyi takip etmek gerekir" vurgusunu yaptı.

CHP'den ABD ile yapılan anlaşmaya ilk yorum
Son Güncelleme: 18 Ekim 2019 Cuma 00:50
18 Ekim 2019 Cuma 00:47

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ünal Çeviköz, yaptığı açıklamada, ABD ile mutabakat sonrasında ortaya çıkan durumun Türkiye için olumlu değerlendirilebileceğini söylerken, 120 saatlik zaman dilimindeki uygulamaları yakından takip etmek gerektiğini ve neler olacağını iyi görmek gerektiğini ifade etti.

Çeviköz ayrıca, ABD ile varılan mutabakatın iki ülke tarafından da farklı lanse edildiğini söyledi. Pence'in yaptığı basın açıklamasında 'ateşkes' vurgusu ortaya çıkarken, Çavuşoğlu'nun açıklamasında 'Bu operasyonun durması anlamına gelmiyor. Yalnızca 5 günlük ara' vurgusu öne çıkıyordu" diyen Çeviköz iki ülke tanımı arasındaki farkın altını çizdi.

"Cevap operasyonla verildi"

ABD Başkanı Donald Trump'ın Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektup için de yorum yapan Çeviköz, "Mektubun sözlük değerini kaybetmemesi adına ona mektup demiyorum. O bir kağıt parçası. Ve Türkiye, bugünkü toplantı sonrasında Pence'e o kağıt parçasını verip Trump'a geri göndermesi gerekiyordu. 'Cevap operasyonla verildi' demeyi ikna edici bulmuyorum" dedi.

ABD ve Türkiye heyetinin Barış Pınarı Harekatı'nın durudulması konusunda anlaştı. Anlaşmaya ilişkin ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'ın ABD Büyükelçiliği'nde açıklama yaptı. Pence, "ABD ve Türkiye Suriye'de ateşkes için anlaştı. YPG 120 saat içerisinde çekilecek. Başkan Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettardır" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar