Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Adil Öksüz Türkiye'de olabilir

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan aşbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Adil Öksüz'ün Türkiye'de saklanıyor olabileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Adil Öksüz Türkiye'de olabilir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
19 Ekim 2017 Perşembe 12:25

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ,  katıldığı canlı yayında ABD ile yaşanan krize ilişkin açıklamalarda bulundu. Kerkük'te PKK varlığı ile ilgili Askeri seçenek dahil bütün ihtimaller masada açıklaması yapan Bozdağ, istifası istenen belediye başkanlarının da istifalarını sunması gerektğini söyledi.


ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin de konuyan Bozdağ'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Terör koridoru konusunda ABD'li yetkililer de teminatlar veriyor ama gelişmelere baktığımızda sıkıntılar var. FETÖ konusunda ABD ile aramızda ciddi sıkıntılar var. Türkiye'ye onca zarar vermiş bir terörist ABD'de duruyor. Oradan Türkiye aleyhine terör faaliyetlerine devam ediyor. 

Adalet Bakanlığı'nın dosyaları adli makamlara intikal bile ettirilmedi. Rıza Sarraf üzerinden yürütülen FETÖ'nün çalışmaları var. Rıza Sarraf hadisesi Türkiye'de FETÖ'nün 17-25 Aralık sürecinde hazırladığı belgelerin ABD'li yetkililere verilmesidir. Bu davanın hakimi Türkiye'de 17-25 Aralık'ta gelip FETÖ'nün moderatörlüğünü yaptı. 

Bütün bunlara bakıyorsunuz, ayrıca ne kadar FETÖ'cü varsa oraya gidiyor. Büyük bir sığınma yeri ve destek buluyor. Bütün bunlar Amerika ile ilişkileri olumsuz etkiliyor, karmaşık hale getiriyor. 

ABD'YE 'İLİŞKİLERİMİZ KARIŞIK' YANITI

(ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün 'Türkiye ile ilişkilerimiz karışık' açıklaması) Bütün bunlara bakıyorsunuz, ayrıca ne kadar FETÖ'cü varsa oraya gidiyor. Büyük bir sığınma yeri ve destek buluyor. Bütün bunlar Amerika ile ilişkileri olumsuz etkiliyor, karmaşık hale getiriyor. ABD ile işbirliğimizi sürdürmeye çalışıyoruz. 

METİN TOPUZ'UN TUTUKLANMASI...

Dosyadaki bilgi, belge ve delilden haberimiz yok lafı zannedersem Washington'un eksik bilgilendirmesinden kaynaklanan bir bilgidir. Türk vatandaşları hakkında Türkiye'de makamlar hiç kimseye sormazlar, gereken işlemi yaparlar. Biz Türk vatandaşı olan kişiler hakkında işlem başlatıyoruz. 

ABD İLE VİZE KRİZİ

Dünkü görüşmelerin çok yapıcı bir  ortamda geçtiğini Dışişleri yetkilileri açıkladı. Ben de özel bilgi aldım. Olumlu  bir havada geçti, taraflar birbirini gayet iyi anladı. Birbirine vermek istediği  mesajları çok net verdiler ve yapıcı ortamda geçen görüşmeler sonunda her iki  taraf da edindikleri kanaati hükümetleriyle paylaşmak üzere ayrıldılar.  Türkiye'den dönen ABD yetkilileri bunu Dışişleri yetkilileriyle, ilgililerle  paylaşacaklar ve sonucunu beraber göreceğiz. Ben bu sürecin daha fazla  uzatılmaması gerektiğine inanıyorum. İki ülke halklarının da aleyhine olan bir süreçtir ve doğru da haklı da bir karar değildir.

KERKÜK'TE PKK VARLIĞI 

Kuzey Irak bölgesel yönetimi, Dimyat'a pirince  giderken evdeki bulgurdan olmak tabirinin tam hayata geçtiği bir örneği yaşıyor.  Hep beraber görüyoruz, orada bölgeyi ateşe atan, istikrarsızlığa atan, pek çok  kaosa yol açacak sonuçlar doğuran adımları atan onlar oldu. Bu gelişmeler yarın  hangi seyri takip edecek, hep beraber göreceğiz. Biz Türkiye olarak şunu  söylüyoruz. Kerkük, Irak'ın toprak bütünlüğü içerisinde, anayasal düzeni ve  siyasal birliği içerisinde değerlendirilmelidir ve Türkiye bu değerlendirmeye  destek vermektedir.


Kerkük'te Araplar,  Türkmenler, Kürtler yaşıyor ve Kerkük kadim bir Türkmen şehri olarak biliniyor.  Öyleyse Kerkük'ün bu demografik yapısını koruyan, gözeten bir yaklaşımın mutlaka  orada hayata geçirilmesi ve korunması lazım. Türkiye PKK terör örgütünün, bölgede  etki alanı kurması ve orada söz sahibi olmasına dönük atacağı her adımın şiddetle  karşısındadır ve Türkiye bu adımlar karşısında çok sert tutumlar alacağını daha  önce defalarca açıklamıştır. Terör örgütünün orada etki alanı oluşturmasını bizim  kabul etmemiz mümkün değildir. Kimsenin de bizim buna rıza göstermemizi bekleme  hakkı yoktur. Askeri seçenek dahil bütün ihtimaller masada.

Her türlü opsiyon, o bölgedeki gelişmelere karşı bizim  masamızdadır. Daha önce de açıkladık. Hangi adıma öncelik verilecek, hangisi  sonraya bırakılacak, bunu şartlar tayin edecektir. Hangi olay gelişirse, bizim o  olay karşısında uygulayacağımız bir planımız var, onu devreye sokacağız.
 

BELEDİYELERDE İSTİFA

AK Parti değişimi esas alan bir partidir. Kabinede değişim oldu, MYK'da değişim oldu, yerel yönetimlerde değişimler yaşanıyor. Bu dinamiğin esası da halkımızın değerlendirmesidir. Biz halkın talimatı ile siyaset yapan bir partiyiz. Burada halkın ne istediğini görerek hareket ediyoruz. Halktan helallik isteyip hakkını da helal edip mevcut pozisyonlarına göre adım atmaları beklenir. Ortaya çıkan tablodan sonra doğru olan bunu ortaya koymaktır. Artık bu saatten sonra etik olan bu çerçevede bir adım atmaktır. Görevlerinden ayrılmaları 2019'a giden süreçte partimizinn güçlenerek bu yolda yürümesine büyük bir destek olacağı gibi kendilerine de imkan açacaktır. Bir aksama var, siz bu sıkıntı olduğu zaman müdahale etmeyecek misiniz?

15 TEMMUZUN KİLİT İSMİ

FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı terörist Adil ÖKSÜZ 15 Temmuz’un en kilit ismidir. Adil öksüz her yerde olabilir, Türkiye içinde biri ya da kendi başına saklanıyor olabilir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar