Başbakan Yıldırım: Türkiye sadece kendi için değil bölge için güçlü olmak zorundadır

Başbakan Binali Yıldırım Bartın AK Parti 6. İl Kongresi'nde konuştu.

Başbakan Yıldırım: Türkiye sadece kendi için değil bölge için güçlü olmak zorundadır
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
23 Aralık 2017 Cumartesi 15:18

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının satır başlıkları;

Bartın 16 Nisan'da tarih yazdı. Cumhurbaşkanlığına evet dedi. Sizi görünce ülkemizin yarınlarına olan inancımız arttı. AK Parti hükümeti hiçbir hükümete nasip olmayan 16. bütçesini yaptı.Sizlerin duasıyla hiçbir güç AK Parti'nin bileğini bükemedi. Türkiye, Hindistan ve Çin'i sollayarak üçüncü çeyrekte zirveye oturdu. Ülkemize darbe vurmak isteyenler bir kez daha başarısız oldular.

"TÜRKİYE GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDA"

ABD Başkanı Trump'ın aldığı kararı tekzip eden tanımayan karar tasarısını BM Genel Kurulu'na getirdi. Siz ne kadar büyük olursanız olun, dünyada her ülke, bayrağı olan toprağı olan, egemenliği olan her ülke kendi kararını kendi verir, kendi kaderini kendi belirler. Türkiye güçlü olmak zorunda. Sadece kendisi için değiş, bölge için güçlü olmak zorunda.

Geçmişte bölge hakkında dizayn yapanlar, karar verenler bugün yine aynısını yapmaya çalışıyorlar. Ama artık Türkiye var. Bu bölgede bize rağmen burada yaşayan ülkelere rağmen hiç kimse binlerce kilometre uzaktan gelip plan yapamazsınız diyor. Türkiye barışın, huzurun ve bölgedeki istikrarın güvencesidir.

"YOLLARI BÖLERİZ, MİLLETTİ BİRLEŞTİRİRİZ"

Medeniyetin gereği yolları bölmek, milleti birleştirmektir. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. Biz milletimizin dertleriyle dertlenerek yollara düştük. Biz arayan Hakkari'nin yollarında bulur. 15 yılda eğitimden sağlığı geliştirmek için çalışıyoruz. Bartın'ı seçimden seçime kapısı çalınacak bir il olarak görmedik. Yapılanları tüm detaylarıyla anlatacak değilim. Yapılan hizmetleri siz biliyorsunuz. 2008'de üniversite kurduk. Kısa sürede sayılı üniversitelerden biri haline geldi. Şimdi Bartın'ın girişine 400 yataklı yeni bir hastane yapıyoruz. Sadece bina yapmak yetmez. Bartın'da 81 tane doktor vardı bu sayıyı 700'e çıkardık. 

"İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA MUHTARLAR İÇİN DAİRE KURULDU"

Kılıçdaroğlu muhtarlara 5 tane müjdesi olduğunu söyledi. Muhtarlara size ait kanun çıkaracağız dedi. Fakat Cumhuriyet'ten eski muhtarlar kanunu var. Bugüne kadar muhtarlara yönelik çok önemli düzenlemeleri AK Parti yaptı. Muhtarların taleplerini bilgisayar ortamında kabul ediyoruz. İçişleri Bakanlığı'nda muhtarlar için daire kuruldu. Taleplerinizi iletiyorsunuz onlarda size geri dönüş yapıyor. Kılıçdaroğlu'nun söylediği şeyler zaten yapıldı. Bunların kanunları da var. 19 Ekim muhtarlar günü ilan edildi. Resmi Gazete'de de yayınlandı ve resmen muhtar günü olarak kutlanıyor. Bütün muhtarlara maaş bağlandı ve emeklilik maaş primlerini de devlet karşılıyor. CHP, muhtarlar kanununa ret oyu verdi. Ondan sonrada muhtarlara maaş vereceğim diye bol keseden atıyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar