Bülent Turan'dan istifa açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan belediye başkanlarının istifalarına ilişkin açıklama "Bizim için makamlar vazgeçilmez değildir." dedi.

Bülent Turan'dan istifa açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
23 Ekim 2017 Pazartesi 18:20

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan konuşmasından satır başları şöyle:

"Hizmetleri için teşekkür ediyoruz. CHP'nin kendi istifalarına bakması lazım. Biz bugün de bekliyoruz diğer gün de. Hiçbir belediye başkanımız AK Parti'den istifa etmedi. O başkanımız hala partimizin mesubudur. Bugün de biliyorsunuz diğer belediye başkanımız istifa etti."

"Bu AK Parti'nin kendi içindeki dönüşümün sonucudur. İstifa talepleri ceza kanunu konusu değildir. Varsa bu yargının konusudur. Bu bir siyasi duruş. AK Parti'nin yürüyüşü var bu yürüyüşe arkadaşlarımız eşlik ediyor."

"İstifa sürecini başlatmış olmak AK Parti'nin yenilenme süreci olarak okunmakta."

CHP'nin kendi istifalarına bakması lazım. Hiç bir belediye başkanımız AK Parti'den istifa etmedi. O başkanlarımız hala partimizin mensubudur. Bugün de biliyorsunuz diğer belediye başkanımız istifa etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında bugün Beştepe'de gerçekleşen görüşmeye ilişkin soru üzerine Turan, "Ben tüm kurumlarımız arasında konuşulup karara bağlanan belediye başkanlarımızın bir dava bilinci ile hareket edeceğine, polemikten uzak sonuçlar doğuracağına eminim. İstanbul, Bursa ve diğer arkadaşlarımız bununla ilgili olumlu kanaatlerini ortaya koyacaklardır. Bunlar AK Parti'nin sorunu değil. Biz koltuklardan vazgeçmeyen insanlar değiliz. Makamlar gelir ve geçer" açıklamasında bulundu.

Erken seçim iddialarının sorulması üzerine Turan, "Seçimlerimizi yaptık. Halkın beklentisi seçim değil. Halkımız bizden yapılacak işleri bekliyor. Şu an seçim yapmayı gerektiren bir tablo da yok. Halkın bizden beklentisi siyasetin hakkını vermek" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar