Yasak Elma oyuncusu Talat Bulut set çalışanını taciz mi etti?

FOX TV ekranlarında izleyiciyle buluşan Yasak Elma başrol oyuncusu Talat Bulut’un sette çalışan bir asistanı taciz ettiği iddiası olay oldu. Yasak Elma dizisinin setinde neler oluyor? Talat Bulut genç asistanı gerçekten taciz etti mi?

Yasak Elma oyuncusu Talat Bulut set çalışanını taciz mi etti?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
6 Haziran 2018 Çarşamba 09:00

Dizi dünyasına bomba gibi düşen haberlerden biri Yasak Elma oyuncusu Talat Bulut’un dizi setinde çalışan asistanı taciz ettiği iddiası oldu. Olayın perde arkasında neler var henüz belirsiz ancak konuyla ilgili yapılan açıklamalar yer alıyor.

Instagram'da 'lost.secret' isimli hesabın iddiasına göre, Yasak Elma dizisinin başrol oyuncularından Talat Bulut setteki asistanı taciz etti. Dizinin yapımcısı Fatih Aksoy'un ve diğer oyuncuların da asistana destek verdiği öne sürüldü. Asistanı taciz eden Talat Bulut'un ise sert bir dille uyarıldığı ve özür dilediği yine iddialar arasında.

ranini.tv sitesinin sahibi ve tv yazarı da Twitter'dan dizi setinde yaşanan taciz ile ilgili şunları yazdı:

''Yasak Elma dizisinin setinde yaşanan tatsız bir sıkıntıyla ilgili bilgi geldi az önce. Yemin ederim olanları dinlerken kanım dondu. Başta Fatih Aksoy olmak üzere konuya sahip çıkan ve destek atan herkesi tebrik ederim. Sektörün bir titreyip kendine gelmesi, bünyesinden bu tip şuursuzları kusması, hızla tahliye etmesi lazım. Yeterince insanın onuru, gururu, ruhu yara aldı. Elinizi artık vicdanınıza koyup 'Dur!' demek zorundasınız. Bedeli ne olursa olsun! Resmi olarak bir şikayet başvurusu yapıldığını öğrendiğim an konuyu detaylandırır, sonuna kadar da desteklerim. Ayrıca duyumlarıma göre zaten yapım ve oyuncular çok basiretli davranmış ve konuya gerekli müdahaleyi yapmış.''

FATİH AKSOY AÇIKLAMA

Ortalığı karıştıran ve sosyal medyada hızla yayılan iddialar üzerine dizi yapımcısı Fatih Aksoy; “Bugün karşı tarafla, mağdur olduğunu iddia ettiği kişiyle görüşeceğim daha sonra Talat Bulut’la. Bu olaylar tabii ki ağır ithamlar. O yüzden yanlış adım atmak ya da birilerini karalamak istemiyorum. Sonrasında ben yapımcı olarak üzerime ne düşüyorsa onu yapacağım. Bundan sonraki adli yargı süreci olursa nasıl ilerler bilemiyorum".

ÖZGE ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Geçen perşembe günü taciz edildiğini iddia eden 19 yaşındaki Şimşek, yaşadıklarını anlattı. Şimşek, “Talat Bulut’un kravatını düzeltecektim, ‘Gel, arka tarafta bakalım’ dedi. Orada beni dudağımdan öptü ve gitti. O olayın şokuyla kaldım öylece ve yapım ekibinin yanına çıktım. Beni öperken yanımda kimse yoktu. Ama beni oraya çağırırken şahitlerim var” dedi.

Ceza davası açacağını belirten Şimşek, “Yarın dava açacağım şahitlerimle. Maddi-manevi tazminat davası değil ceza davası açacağım. Yaptıkları cezasız kalmamalı, başka kimse benimle aynı şeyi yaşamasın” diye konuştu. Şimşek, oyuncunun menajerinin uzlaşmak istediğini ama kendisinin kabul etmediğini de söyledi. Dizinin yapımcısı Fatih Aksoy ise “Bu olayla ilgili eğer savcılık davaya ve soruşturmaya karar verirse Talat Bulut’la sözleşmeyi fes edeceğim. Yargı sürecini bekleyeceğiz” dedi.

HANDE ATAİZİ TACİZ AÇIKLAMASI

Yasak Elma dizisinin setinde Talat Bulut'un, kostüm asistanı genç kızı taciz etmesinin ardından Hande Ataizi de yıllar önce Bulut'un tacizine uğradığını açıkladı. Hande Ataizi de 18 yıl önce "Melekler Evi" filmindeki rol arkadaşı Talat Bulut'u tacizle suçlamıştı. Talat Bulut'un tekrar tacizle gündeme gelmesi üzerine Hande Ataizi, "Dünyada tacize karşı bir ayaklanma var. Kadınlar artık daha cesur. Ben de o dönem o tarz şeyler yaşadım. Bu emekçi kız, korkmamış dava açacağını söylemiş, helal olsun" dedi. 

Talat Bulut’u 18 yıl önce de ‘Melekler Evi’nde başrolü paylaştığı Hande Ataizi şöyle suçlamıştı. “Beni gece 02.30’da otel odasına senaryo çalışmaya, sonra da Van Gölü’ne girmeye davet etti.” Talat Bulut ise bu iddiaya “Sanatçı kimliği olmayanlar savunma mekanizmalarında dahi cinsel kimlikleriyle öne çıkmak isterler. Bunları ara sıra tuvalet penceresine sıkışmış görebiliriz” sözleriyle karşılık vermişti. 

TALAT BULUT'TAN AÇIKLAMA

Talat Bulut'un avukatı yazılı bir açıklama yayınladı:

Müvekkilim Talat Bulut hakkında bir kaç gündür sosyal medyada ve bu gün diğer medya organlarında ortaya atılan iddialar tamamen asılsızdır. Talat Bulut 42 yıl boyunca sanat hayatını saygın bir şekilde sürdürmüş ve toplumsal konulara duyarlılığı ile de sevenlerinin takdirini kazanmış, oldukça sevilen bir sanatçıdır.

Talat Bulut kimdir?

Talat Bulut, 23 Mart 1956 tarihinde Kars'ın Sarıkamış ilçesinde dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi, Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü kazandı ama tamamlamadan yarıda bıraktı. 1975 senesinde Ankara Sanat Tiyatrosu'nda "Dimitrov" isimli oyunda sahneye çıkarak sanat kariyerine başladı. Ankara Sanat Tiyatrosu'na büyük emek veren Talat Bulut, Türkan Şoray vesilesiyle kamera karşısına geçti ve "Hazal" filmiyle beyazperde kariyerine adım attı. Halen sinema ve dizilerde rol alan Talat Bulut, bir döneme damga vuran Annem dizisinde Vahide Perçin ile başrolü paylaştı. Yönetmenliğini ve senaristliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı 2014 yapımı sinema filmi Mucize’deki Mahir Öğretmen performansıyla ise büyük beğeni kazandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar