Şehzade Orhan nasıl esir düştü, Şehzade Orhan neden Bizans'ta?

Şehzade Orhan nasıl esir düştü, Şehzade Orhan neden Bizans'ta? Soruları Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi ile birlikte merak konusu oldu. Şehzade Orhan nasıl esir düştü, Şehzade Orhan neden Bizans'ta? Sorularının cevapları haberimizde.

Şehzade Orhan nasıl esir düştü, Şehzade Orhan neden Bizans'ta?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
3 Nisan 2018 Salı 14:18

Şehzade Orhan nasıl esir düştü, Şehzade Orhan neden Bizans'ta? Soruları Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin seyircisiyle buluşması sonrası izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Şehzade Orhan nasıl esir düştü, Şehzade Orhan neden Bizans'ta? Sorularının cevaplarını sizler için derledik. 1412 yılında dünyaya gelen Şehzade Orhan ile ilgili tüm bilgiler içeriğimizde mevcut. Şehzade Orhan nasıl esir düştü, Şehzade Orhan neden Bizans'ta? Sorularının cevaplarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Şehzade Orhan nasıl esir düştü?

Orhan Çelebi diğer bir adıyla Şehzade Orhan 1412 yılında doğdu. Şehzade Kasım Çelebi'nin oğlu Çelebi Mehmet'in ağabeyi Şehzade Orhan ve kız kardeşi Sultan Fatma Hanım ile birlikte Bizans'a esir düşmüştür. Şehzade Orhan Emir Süleyman Çelebi’nin oğlu olan ve 1420 yılında Bursa’da I. Mehmet tarafından gözlerine mil çektirilen Şehzade Orhan Çelebi ile karıştırılmamalıdır.

Şehzade Orhan'ın hayatı

Bizans İmparatorluğu sürekli Orhan Çelebi'yi Anadolu’ya gönderip ayaklanma çıkartma tehdidinde bulunuyor, bunun yapılmaması karşılığında Osmanlı'dan haraç alıyordu. Fatih Sultan Mehmed, bu parayı son iktidarı döneminde kesti. Orhan Çelebi, İstanbul'un II. Mehmed tarafından kuşatılması sırasında 600 kadar adamı ile şehrin Osmanlıya karşı savunmasında yer aldı. Adamlarını Yedikule'nin deniz tarafındaki surları ile Yenikapı'ya doğru olan sur silsilesinde konuşlandırdı. Şehzade Orhan İstanbul düştükten sonra keşiş kılığında şehri terk etmeye çalışırken yakalanıp idam edildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar