Kambura hangi şehirde? Şahsiyet dizisinin çekildiği Kambura nereye bağlı?

Puhu TV’nin sevilen dizilerinden biri olan Şahsiyet’te adı sık sık geçen Kambura’nın neresi olduğu merak edilmeye başladı. Peki ya Şahsiyet dizisinin çekildiği Kambura nereye bağlı? Kambura hangi şehirde?

Kambura hangi şehirde? Şahsiyet dizisinin çekildiği Kambura nereye bağlı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
3 Mayıs 2018 Perşembe 12:16

İnternet dizilerinden biri olan Şahsiyet dizi son dönemlerde adından sıkça söz ettiren diziler arasında. Başrol oyuncusu olan Haluk Bilginer diziye kaliteli ve yerinde görüntü sergiliyor. Dizi konusu itibarı ile de sevilmeyi başardı.

Yönetmenliğini Onur Saylak’ın yaptığı Şahsiyet’in başrollerinde Cansu Dere, Metin Akdülger ve Şebnem Bozoklu yer alıyor. Dizide karakterler sık sık Kambura isminde bir yerden bahsediyorlar. Şahsiyet dizisinin çekildiği Kambura nereye bağlı? Kambura hangi şehirde?

Kambura hangi şehirde? Şahsiyet dizisinin çekildiği Kambura nereye bağlı?

Şahsiyet dizisinde ismi geçen Kambura aslında bildiğimiz Gölyazı. Kambura olarak geçen Gölyazı Bursa’ya bağlı bir belde. Gölyazı Köyü Bursa’nın Nilüfer İlçesine bağlı Uluabat gölü kıyısında yer alıyor. Yani Şahsiyet’te adı geçen Kambura Adliyesi’nin olduğu köy Kambura, birçok izleyici tarafından merak konusu oldu. Dizide kurgu bir köy olan Kambura, gerçekte bulunmuyor.

Dizide Haluk Bilginer’in canlandırdığı Agâh Beyoğlu karakterinin yaşadığı yer ise Beyoğlu. Karakterin yaşadığı apartman ise Asmalı Mescit Mahallesi’nde yer alıyor. Agâh Beyoğlu, İstiklal Caddesi’nde ve Çiçek Pasajı’nda karşımıza çıkıyor.

Şahsiyet Dizisinin Konusu Nedir?

Haluk Bilginer’in Alzheimer hastası bir adamı canlandırdığı dizide bir seri katile dönüşümü gözler önüne seriliyor. Art arda cinayetler işlerken katil olarak hedef gösterdiği kişiyi de kendisine ait bir dairede rehin tutan karakter (Agah Beyoğlu), dizide sıklıkla vurgulandığı üzere Beyoğlu’nda oturuyor. Dizinin çekimleri Beyoğlu’nda yapılıyor. Agah Beyoğlu karakterinin yaşadığı apartman, Beyoğlu’nun Asmalı Mescit Mahallesi’ndeki Jurnal Sokak’ta yer alıyor. Binanın 8 ve 10 numaralı daireleri dizinin ana mekanlarını oluşturuyor. 10 numarada Agah kızı ve torunu ile yaşarken 8 numaralı dairede ise seri katil kimliğini saklıyor.

ŞAHSİYET DİZİSİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Gölyazı Tarihçesi

Gölyazı bir zamanlar Apollon Krallığı‘nın başkentiymiş. Daha sonra Bizansı, Osmanlısı, herkes bir iz bırakmış. Mübadeleye kadar sakin sessiz bir Rum balıkçı köyüymüş. O zamanlar Uluabat’ın adı Apollont, Gölyazı’nınki de Apolyont.

Gölyazı, Bursa‘nın görülmeye değer yerlerinden biri ancak sadece burayı görmek için yola çıkmamanızda fayda var. Bursa’da başka yerleri de gezecekseniz önerilir. Gölyazı’da hem kadınlar, hem de erkekler balıkçılıkla uğraşıyor.  Özellikle Uluabat Gölü’nden çıkan turna ve yayın balığı üzerinden dönen balıkçılık, bu bölgenin en önemli geçim kaynaklarından.

Gölyazı’ya Nasıl Gidilir?

Gölyazı Bursa il merkezinin batısında, Nilüfer İlçesi’ne bağlı bir belde. Bursa-İzmir Karayolu üzerinde, Uluabat Gölü kıyısında küçük bir yarımadada bulunuyor.

Bursa merkeze 40 km, 1 saat,

İstanbul’a 193 km, 2 saat 50 dk

Etrafındaki diğer turistik yerler olan

İznik‘e 135 km, 1 saat 50 dk

Cumalıkızık‘a 63 km, 1 saatte,

Trilye‘ye 41 km, 50 dk mesafede.

Gölyazı’da Gezilecek Yerler?

 -Ağlayan Çınar

-Aziz Panteleimon Kilisesi

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar