Dolunay Soysert: 30'lu yaşlarımdaki kadar rahat değilim

Cumartesi Postası'na röportaj veren oyuncu Dolunay Soysert, ''30'lu yaşlarımdaki kadar rahat değilim, otosansür yapıyorum.'' dedi.

Dolunay Soysert: 30'lu yaşlarımdaki kadar rahat değilim
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
17 Kasım 2018 Cumartesi 09:39

Cumartesi günleri Posta gazetesinde yayınlanan Cumartesi Postası ekinin bu haftaki konuğu oyuncu Dolunay Soysert oldu. Soysert kendisine yöneltilen sorulara açık cevap verdi.

Dolunay Soysert: Bu toplumun çalışma gerçeğinde mobbing var.
'Aslı Enver ile ‘Personel’ oyununuz tam bir sistem eleştirisiydi. Mobingi konu alıyordu. Siz hiç mobbinge maruz kaldınız mı?' sorusuna Soysert, ''Kişisel olarak mobbing yaşamadım ama bu tamamen benim şansım. Çünkü mobbing artık hayatın her alanında, her sektörde var. Kişiler bunu mobbing yaptığını düşünerek yapmıyor ama yaptıkları mobbinge giriyor. Çalışma saatlerinize tecavüz edilmesi bile bir mobbing. Maalesef bu toplumun çalışma gerçeğinde bu var. Şimdi adı kondu sadece. İnsanlar artık neye maruz kaldığını biliyor.'' yanıtını verdi. 

''30'lu yaşlarımdaki kadar rahat değilim, otosansür yapıyorum.''
İnsanlardaki genel mutsuzluğu ''Bence yaşadığımız tüm sorunların, eşitsizliğin, adaletsizliğin temelinde sahip oluğumuz mantalite yatıyor. Giderek daha kapitalist, tüketmeye yönelik bir sisteme teslim oluyoruz. Bu da özümüzde sahip olduğumuz saflığı ve iyiliği yitirmemizden kaynaklanıyor. Ama tüm bunlar yaşadığımız dünyanın sorunu, sadece bizim değil.'' cümleleriyle anlattı. 

Çözüm olarak çocuk yetiştirmeye dikkat çeken Soysert, ''Nasıl çocuklar yetiştiriyoruz, ona bakmak lazım. Çok iyi niyetli çalışmalar yapılıyor ama yeterli değil. Temelde insan zihniyetinin değişmediğini hatta giderek daha kapalılaştığımızı düşünüyorum. Üniversite yıllarında ya da 30’ larımdaki rahatlığım ne yazık ki yok. Kendi oto sansürümü koymak zorunda olduğum bir sürü alan var. Ama umutsuz muyum asla? Bugün doğan çocukları daha modern, daha açık fikirli bir şekilde yetiştirebilirsek, onlara kadın ve erkek ayrımı yapmadan, insana insan gibi bakmayı öğretebilirsek 15 yıl sonrasının nesli çok daha bilinçli ve aydınlık olacaktır.'' cümlelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar