Mehmed Bir Cihan Fatihi oyuncusu Erol Afşin kimdir?

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde Candarlı Halil Paşa’nın oğlu Süleyman Çelebi’yi canlandıran Erol Afşin kimdir?

Mehmed Bir Cihan Fatihi oyuncusu Erol Afşin kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
10 Nisan 2018 Salı 09:45

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde yeni bir oyuncu katıldı. Yeni katılan oyuncu Homeland dizisinde rol aldı. Peki ya 'Homeland' dizisinin hangi oyuncusu 'Mehmed Bir Cihan Fatihi'nin kadrosuna katıldı?

Kenan İmirzalıoğlu’nun başrolünü oynadığı Kanal D’nin “Mehmed Bir Cihan Fatihi” dizisi, bu akşam ikinci bölümüyle seyirciyle buluşacak.

Ercan Mehmet Erdem’in yazdığı, Cevdet Mercan’ın ise yönetmen koltuğuna oturduğu dizi, Çetin Tekindor, Ertan Saban, Gürkan Uygun, Atsız Karaduman, Büşra Develi ve Hazal Filiz Küçükköse gibi oyunculardan oluşan güçlü kadrosuyla dikkat çekiyor.

Müziklerini Aytekin Ataş’ın yaptığı dizinin üçüncü bölümünde sürpriz bir oyuncu kadroya dahil oldu. 03 Medya imzalı “Mehmed Bir Cihan Fatihi” dizisine daha önce “Homeland” ve Fransa’nın yabancı dilde Oscar Adayı olan “Mustang” filminde rol alan Adanalı oyuncu Erol Afşin de katıldı.

“Homeland”de Utku adında bir cihatçı rolüne hayat veren Erol Afşin, “Mehmed Bir Cihan Fatihi”nde ise Çetin Tekindor’un oynadığı Çandarlı Halil Paşa’nın oğlu Süleyman karakteriyle kamera geçti.

“Homeland”de Utku adında bir cihatçı rolüne hayat veren Erol Afşin, “Mehmed Bir Cihan Fatihi”nde ise Çetin Tekindor’un oynadığı Çandarlı Halil Paşa’nın oğlu Süleyman Çelebi karakterine hayat verecek. Candarlı Halîl Paşa’nın iki oğlundan büyüğü olan Süleymân Çelebi, kazaskerdi.

Erol Afşin Kimdir?

MDB'de yer alan biyografisine göre Okan Üniversitesi'nde Turizm ve Otelcilik eğitimi alan Afşin, eğitimi sırasında daha çok tiyatro çalışmaları yaptı. Ailesinin tüm karşı çıkmasına rağmen oyunculuğa direksiyon kıran Afşin, herhangi bir planı ve yabancı dili olmadan Almanya'ya gitmeye karar verdi. Folkwang Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde çeşitli projelerde asistanlık yaptı. Oyuncu şu ana kadar Ballhaus Tiyatrosu, Maxim Gorki Tiyatrosu'ndaki çeşitli oyunlarda rol aldı. İlk kısa filmi ise Anthony Maras'ın 'The Palace'ı oldu. Adana doğumlu Türk oyuncu Erol Afşin Homeland'deki rolüyle uzun süre adından söz ettirmişti.

Erol Afşin'in Homeland Macerası Nasıl Gelişti?

Erol Afşin, dizide Utku adlı bir cihatçı olarak izleyici karşısına çıktı. 2015 yılında Fransa’nın Yabancı Dilde En İyi Film Akademi Ödülü adayı olan “Mustang” filminde de rol alan Afşin, “Homeland” projesinin sürpriz biçimde geliştiğini böyle açıklamıştı:

“Evde otururken bir telefon geldi, ‘Sizi Homeland için seçmelere alacağız, bir video gönderir misiniz?’ dediler. ‘Olur’ dedim, senaryoyu istedim. 15 dakika sonra tekst geldi. Ben de yarım saatte ezberledim, cep telefonuyla deneme çekimi yapıp gönderdim. Bir süre ses çıkmadı. Aramıyorlarsa bu iş bitmiştir diye düşünürken aradılar. ‘İki rolden birini teklif etmeyi düşünüyoruz’ dediklerinde ‘Hangisi’ diye bile sormadım. Üç gün sonra setteydim.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar