Mehmed Bir Cihan Fatihi 6. bölümde final mi yapıyor?

Mehmed Bir Cihan Fatihi 6. bölümde final mi yapıyor? Sorusu Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin bu akşam yayınlayacağı kolaj bölümünü gören izleyiiler tarafından merak konusu oldu. Mehmed Bir Cihan Fatihi 6. bölümde final mi yapıyor? Sorusunun cevabını sizler için derledik.

Mehmed Bir Cihan Fatihi 6. bölümde final mi yapıyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
24 Nisan 2018 Salı 19:41

Mehmed Bir Cihan Fatihi 6. bölümde final mi yapıyor? Sorusu Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin bugün 6. bölümünün ekrana gelmeyeceğini duyan diziseverler tarafından merak konusu oldu. Mehmed Bir Cihan Fatihi 6. bölümde final mi yapıyor? Sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Mehmed Bir Cihan Fatihi 6. bölüm fragmanı yayınlanmadı. İşte Mehmed Bir Cihan Fatihi 6. bölümde final mi yapıyor? sorusunun yanıtı.

Mehmed Bir Cihan Fatihi 6. bölümde final mi yapıyor?

Salı günleri yeni bölümü ile ekrana elen Mehmed Bir Cihan Fatihi bugün de izleyicisi ile buluacak. Ancak Mehmed Bir Cihan FAtihi 6. bölüm fragmanının yayınlanmaması akıllara Mehmed Bir Cihan Fatihi 6. bölümde final mi yapıyor? sorusunu getirdi. Mehmed Bir Cihan FAtihi kolaj bölümü ile bugün ekrana gelecek.

24 Nisan Salı Kanal D yayın akışı

06:45 Kanal D ile Günaydın Türkiye
09:45 Çocuklar Duymasın
12:45 Gelinim Mutfakta
15:00 Magazin D
16:15 Arka Sokaklar
18:45 Ahmet Hakan'la Kanal D Haber
20:00 Mehmed Bir Cihan Fatihi Yeni Bölüm
23:30 Yerli Dizi
01:45 Öyle Sevdim ki Seni
04:00 Kalbim Ege'de Kaldı

Mehmed Bir Cihan Fatihi konusu

Adını tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmış bir padişahın zafere giden yol üzerinde yaşadıklarının anlatılacağı Mehmed Bir Cihan Fatihi’nin genel hikâye ve künyesi şöyle;

1451 yılında, babasının ölüm haberini alıp Manisa’dan Edirne’ye yani payitahta doğru yola çıktığında Sultan Mehmed’in bir büyük hayali vardır. Cihanın göz bebeği Konstantinopolis’i fethetmek. Ancak büyük hayalinin önünde aşılması zor, büyük engeller belirecektir. Kadim şehir yüzyıllar boyunca defalarca kuşatılmış; ama ne toplar güçlü surlarında tek bir gedik açabilmiş ne de Haliç’in devasa zinciri düşman gemilerine geçit vermiştir. Üstelik Mehmed şehri almak istiyorsa yalnız Bizans İmparatorluğu'na ve arkasındaki Hristiyan âlemine karşı değil, devlet içindeki en büyük muhalifi kudretli veziriazam Çandarlı Halil Paşa’ya karşı da mücadele etmek zorundadır.

Çağının çok ötesindeki bu büyük Sultan parlak zekâsı, askeri ve stratejik dehası, aklı ve zafere olan inancıyla, her türlü engeli aşarak ilerler. Tahta çıktıktan iki yıl sonra şehri kuşatır, yalnızca 53 gün süren bir kuşatmanın ardından, “imkânsız” denileni başararak Konstantinopolis’i fetheder. En büyük hayalini gerçekleştirerek adını tarihe yazdırır.

O günden sonra Fatih namıyla anılan Sultan Mehmed Han, bu zaferiyle yeni bir çağın kapısını aralar ve yüzyıllar boyunca kıtalara hükmedecek olan büyük bir Cihan İmparatorluğu'nun da temellerini atar. İstanbul’un fethi ile bir devri kapatıp bir devri açan Fatih Sultan Mehmed’in hayatından esinlenerek ekrana aktarılacak olan Mehmed Bir Cihan Fatihi bu akşam Kanal D’de!

Mehmed Bir Cihan Fatihi 1. Bölüm özeti

1451 yılında, babasının ölüm haberini alıp Manisa’dan Edirne’ye yani payitahta doğru yola çıktığında Sultan Mehmed’in bir büyük hayali vardır. Cihanın göz bebeği Konstantinopolis’i fethetmek. Ancak büyük hayalinin önünde aşılması zor, büyük engeller belirecektir.

Kadim şehir yüzyıllar boyunca defalarca kuşatılmış; ama ne toplar güçlü surlarında tek bir gedik açabilmiş ne de Haliç’in devasa zinciri düşman gemilerine geçit vermiştir. Üstelik Mehmed şehri almak istiyorsa yalnız Bizans İmparatorluğu'na ve arkasındaki Hristiyan âlemine karşı değil, devlet içindeki en büyük muhalifi kudretli veziriazam Çandarlı Halil Paşa’ya karşı da mücadele etmek zorundadır.

Çağının çok ötesindeki bu büyük Sultan parlak zekâsı, askeri ve stratejik dehası, aklı ve zafere olan inancıyla, her türlü engeli aşarak ilerler. Tahta çıktıktan iki yıl sonra şehri kuşatır, yalnızca 53 gün süren bir kuşatmanın ardından, “imkânsız” denileni başararak Konstantinopolis’i fetheder. En büyük hayalini gerçekleştirerek adını tarihe yazdırır. O günden sonra Fatih namıyla anılan Sultan Mehmed Han, bu zaferiyle yeni bir çağın kapısını aralar ve yüzyıllar boyunca kıtalara hükmedecek olan büyük bir Cihan İmparatorluğu'nun da temellerini atar.

Mehmed Bir Cihan Fatihi 2. Bölüm özeti

Mehmed Bir Cihan Fatihi 2. Bölümde tahta çıkan Mehmed, en büyük hayali olan Konstantiniyye için harekete geçiyor!

Sultan Murad’ın ölümünden sonra Mehmed ve Orhan harekete geçer. Mehmed gibi Orhan da tahtta söz hakkı olduğunu düşünür. Osmanlı tarafından Konstantiniyye’de tutulan Orhan, Bizanslıların desteğiyle hareket eder. Orhan ile zorla evlendirilmek istenen Eleni, Edirne’de Mehmed ile de karşı karşıya gelir.

Mara Hatun’un desteğiyle Edirne’ye gelen Mehmed, kendisine katılan beyliklerin de gücüne güç katmasıyla tahta oturmayı başarır. Çandarlı Halil Paşa’nın, Mehmed’e boyun eğmekten başka yapacak bir şeyi kalmaz. Bizanslıların desteklediği Orhan ise geç kalmıştır. Mehmed’in hedefi haline gelen Orhan, Yunan İmparatoru Konstantinos’un planlarını uygulayamaz.

Mehmed’in tahta çıktığı haberi karşısında Bizans İmparatorluğu da yeni hamleler yapmak zorunda kalırlar. Mehmed’in tahta çıkmasıyla başlarına gelecek tehlikenin farkındadırlar. Zira Mehmed’in Konstantiniyye hayali için savaşacağını bilmektedirler. Ayrıca Orhan’ın, Bizans İmparatorluğu tarafından desteklenmesi, Mehmed’in gözünü karartmasına sebep olur.

Sultan Murad’ın ölümüyle Mehmed’i kabul etmek zorunda kalan Çandarlı Halil Paşa, kolay kolay pes etmeyecektir. Mehmed’in tahta geçmesinin kendisi için de iyi olmadığının farkındadır. Çandarlı Halil Paşa, kendisini bekleyen tehlikelere karşı dikkatli davranmak zorunda kalacaktır.

Mehmed Bir Cihan Fatihi 3. Bölüm özeti

Mehmed Bir Cihan Fatihi 3. Bölümde Mehmed, Konstantiniyye için gizli plan yapıyor; Çandarlı Halil Paşa, Bizans İmparatorluğu ile anlaşma yapmak istiyor!
Mehmed, tahta çıktıktan sonra hayalini kurduğu Konstantiniyye için harekete geçmeye hazırlanır. Bu uğurda Zağanos Paşa, Şahabettin Paşa, Mimar Muslihuddin ve akıl hocası Akşemsettin’in yardımıyla Osmanlı sarayının gizli duvarları arkasında Konstantiniyye için planlarını hazırlar. Veziriazam Çandarlı Halil Paşa ve İshak Paşa’dan bu planlarını saklayan Mehmed, yıllar önce yaptığı hataları tekrarlamamakta kararlıdır.

Mehmed, Konstantiniyye planlarını hazırlarken o toprakları en iyi bilenlerde Mega Dük Notaras’ın kızı Eleni’nin de yardımına ihtiyaç duyar. İyi bir mimar olmak isteyen Eleni, Mehmed’e duyduğu güvenle ona yardımcı olur.

Çandarlı Halil Paşa ve İshak Paşa, başlarına gelebilecek tehlikenin farkındadırlar. Mehmed’in yıllar sonra tekrar tahta çıkmasının, kendilerinden intikam almak için karşılarına çıkacağını düşünen Çandarlı Halil Paşa ve İshak Paşa, kendi planlarını devreye sokmaya çalışırlar. Çandarlı Halil Paşa’nın oğlu Çandarlı Süleyman, babasının davasının peşine düşer. Melike Hatun’un ilgisi Çandarlı Ailesi’ni rahatsız etmektedir. Melike ise Mehmed’in yanından ayırmadığı Eleni ile yüzleşmenin derdindedir. Mehmed’in herkesten sakladığı Eleni ile Mehmed’in arasında yaşananları merak eden Melike, amacı uğruna her şeyi yapmaya hazırdır.

Bizans İmparatoru Konstantinos ise Çandarlı Halil Paşa ile işbirliği yapmak ister. Mara Hatun ile evlenmek istediğini beyan eden Konstantinos, Haçlı Birliği için de harekete geçer. Mehmed’in, Konstantiniyye hayaline vakıf olan Konstantinos, karşı hamle yapabilmek için hazırlanmaktadır.

Mehmed Bir Cihan Fatihi 4. Bölüm özeti

Mehmed Bir Cihan Fatihi 4. Bölümde Konstantiniyye’ye giden Sultan Mehmed ile Delibaş, yeni planlarını devreye sokuyor!

Kılık değiştirerek Konstantiniyye’ye gelen Mehmed ile Delibaş, keşiş Gennadios’un yardım çağrısı sonucu gelmişlerdi. Haçlı Birliği’nin toplanmasını engellemek için harekete geçen Mehmed, başarılı olur. Haçlı Birliği’nin toplanamaması, Bizans İmparatorluğu’nu harekete geçirir. Halk içinde bir Türk’ün kaos yarattığını ve bunun sonucunda olayların geliştiğini öğrenen Bizans İmparatoru Konstantinos, bu olayın sorumlularının peşine düşer.

Konstantiniyye’nin kapıları kapatılır ve herkes sorguya çekilir. Bizans İmparatoru Konstantinos ile evlenmek için gelen Mara Hatun’un bu olayı planladığı düşünülse de olayın arkasındaki isim çok farklıdır. Demetrios, gizli planı büyük bir aşk beslediği Teodora’ya anlattığını hatırlar. Pontus Prensesi Teodora, gizemini korumaktadır. Bizans sarayına getirilen Mara Hatun’a ulaşmaya çalışan Teodora, gerçek kimliğini açıklar. Öyle ki hakikat, onu Mehmed ile karşı karşıya getirir.

Leyla Hatun’un, Sultan Murad’ın çocuğunu taşıması sarayı karıştırmaya devam eder. İshak Paşa, Leyla’yı kullanmanın planlarını yaparken Mehmed’i tahttan indirmek için de harekete geçecektir. Çandarlı Halil Paşa, Mehmed’in kapalı kapılar ardında ne planladığını merak eder. Yıllar önce yeniçerilerle yaptığı iş birliği sonucu Mehmed’i tahttan indiren Çandarlı Halil Paşa, Mehmed’in intikam için geri döndüğünün farkındadır.

Mehmed Bir Cihan Fatihi 5. Bölüm özeti

Mehmed Bir Cihan Fatihi 5. Bölümde Mehmed, ağabeyi Alaaddin'in katilinin peşine düşüyor; Şehzade Orhan'ın kaçırıldığını öğreniyor!

Mehmed, Çandarlı Halil Paşa'dan gizli yürüttüğü Konstantiniyye planına odaklanır. Zira geçmişteki bir hakikat, saraydaki tüm dengeleri değiştirir. Mehmed, ağabeyi Alaaddin'in öldürüldüğünü öğrenir. Alaaddin'in katili, Mehmed'in en güvendiği paşalardan biri olan Zağanos Paşa'dır. Mehmed'in bu gerçeği öğrenmesi, Zağanos Paşa'yı da harekete geçirir.

Konstantiniyye'den çıkarken Orhan'ı yakalamayı başaran Mehmed, akıl hocası Akşemsettin'in kaçmasına izin verdiğini öğrenir. Mehmed, Akşemsettin'in neden böyle bir işe imza attığını merak eder ve olayın perde arkasını araştırır.

Sultan Mehmed, Orhan’ın serbest bırakılmasıyla ağabeyinin öldürülmesi arasında derin bir alaka olduğuna kanaat getirir!

Zağanos Paşa, sakladığı sırrın Mehmed tarafından keşfedilmesi endişesiyle son bir hamle yapar. Ama, bu hamle onu Çandarlı Halil Paşa’nın eline düşürecektir.

Bu esnada Konstantiniyye’den, Mara Hatun’la ilgili gelen haber Sultan Mehmed’i harekete geçmeye zorlar. Sultan Mehmed ve İmparator Konstantinos tekrar karşı karşıya geleceklerdir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar