Kalbimin Sultanı Esman Sultan, Emel Çölgeçen kimdir?

Kalbimin Sultanı Esman Sultan, Emel Çölgeçen kimdir? Sorusu Kalbimin Sultanı dizisinin yayınlanması sonrası merak konusu oldu. Kalbimin Sultanı Esman Sultan, Emel Çölgeçen kimdir? Sorusunun cevabını sizler için derledik.

Kalbimin Sultanı Esman Sultan, Emel Çölgeçen kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
14 Haziran 2018 Perşembe 16:24

Kalbimin Sultanı 2. Mahmut, Ali Ersan Duru kimdir? Sorusu 'eşine masallarda rastlanacak bir aşk hikayesi' sloganıyla Kalbimin Sultanı dizisinin ilk bölümünün ekrana gelmesi sonrası merak konusu oldu. Kalbimin Sultanı 2. Mahmut, Ali Ersan Duru kimdir? Sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. 2. Mahmut tahtta kaldığı 31 yıllık süreç Osmanlı tarihinin siyasi açıdan en bunalımlı dönemlerindendir. İşte Kalbimin Sultanı 2. Mahmut, Ali Ersan Duru kimdir? Sorusunun yanıtı.

Esman Sultan - Emel Çölgeçen

Sultan 4. Mustafa’nın kız kardeşi olan Esma Sultan, henüz 14 yaşında iken Kaptan-ı Derya Hüseyin Paşa ile evlendirilmiştir. Kendisinden 22 yaş büyük kocası vefat ettiğinde, Esma Sultan 25 yaşında dul kalır.

Esma Sultan’ın en belirleyici özelliği iktidar tutkusudur. Bu özelliğini annesinden alır. Ağabeyi 4. Mustafa’nın tahttan indirilişini ve öldürülüşünü asla kabullenmeyen Esma Sultan, annesi Sineperver ile birlikte Sultan Mahmud’u tahttan indirip yerine kendi geçmek isteyecek kadar gözü karadır. Halet efendi sayesinde Yeniçerilerle arasını iyi tutar. Yeniçeri Ağası Habib Ağa ile işbirliği yapıp, Yeniçerileri ayaklandırmanın yollarını arar.

Kalbimin Sultanı Esman Sultan, Emel Çölgeçen kimdir?

Sinema ve dizi film oyuncusu. 9 Temmuz 1976 tarihinde İstanbul'da doğdu. Oyunculuğa küçük yaşlarda tiyatro sahnelerinde başladı.Ailesinin de desteği ile birlikte dans eğitimleri de alarak sanat ile içe içe yaşadı. Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesini kazandıysa da zaman içerisinde kendisi için uygun mesleğin bu olmadığına karar vererek ikinci yılında okuldan ayrıldı ve sonrasında Akademi İstanbul Tiyatro Bölümü kadrosuna girerek burada eğitimler almaya başladı, buradan mezun oldu.

TV ekranlarına 1994 yılında Gülşen Abi dizisi geçti, Emel rolünde oynadı.

2004 yılında televizyon ekranlarının sevilen dizi projelerinden Aliye dizisi kadrosuna Meriç Kahraman rolü ile katıldı, girerek bu anlamda fark yaratmıştır. 2006'da Sağır Oda, 2008 yılında Cennetin Çocukları, sonraki yıllarda çeşitli yapımlarda rol aldı.

Son olarak Poyraz Karayel (Sema rolü ile) ve Kırlangıç Fırtınası (Ülfet rolü ile) dizilerinde oynadı. Şimdiye kadar 20 civarında yapımda rol almıştır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar