Kalbimin Sultanı Cevri Kalfa, Ayten Soykök kimdir?

Kalbimin Sultanı Cevri Kalfa, Ayten Soykök kimdir? Sorusu Kalbimin Sultanı dizisinin yayınlanması sonrası merak konusu oldu. Kalbimin Sultanı Cevri Kalfa, Ayten Soykök kimdir? Sorusunun cevabını sizler için derledik.

Kalbimin Sultanı Cevri Kalfa, Ayten Soykök kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
14 Haziran 2018 Perşembe 18:57

Kalbimin Sultanı Cevri Kalfa, Ayten Soykök kimdir? Sorusu 'eşine masallarda rastlanacak bir aşk hikayesi' sloganıyla Kalbimin Sultanı dizisinin ilk bölümünün ekrana gelmesi sonrası merak konusu oldu. Kalbimin Sultanı Cevri Kalfa, Ayten Soykök kimdir? Sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Cesur, kıvrak zekalı ve efendisine sadık bir kadındır. Zor ve tehlikeli anlarda telaş yapmaz. İşte Kalbimin Sultanı Cevri Kalfa, Ayten Soykök kimdir? Sorusunun yanıtı.

Cevri Kalfa - Ayten Soykök

Cesur, kıvrak zekalı ve efendisine sadık bir kadındır. Zor ve tehlikeli anlarda telaş yapmaz. Sakin ve soğukkanlı bir şekilde sorunları çözer. Aynen cellatların elinden şehzade Mahmud’u ustalıkla kurtarması gibi... Mahmud’un şehzadeliğinde Padişah IV. Mustafa, Osmanlı’nın tek varisi kalabilmek için, cellatlarına III. Selim ve Şehzade Mahmud’un ölüm emrini verir.

Selim’i öldüren cellatlar soluğu Mahmud’un tutulduğu kafes odasında alırlar. Cevri kalfa hamamdan aldığı kor halindeki ateşi ve külleri avuç avuç cellatların üstüne atarak Mahmud’un hayatını kurtarır.

Kalbimin Sultanı Cevri Kalfa, Ayten Soykök kimdir?

Ayten Soykök Tokgöz, 2 Şubat 1975 yılında İstanbul'da doğdu. Müjdat Gezen Tiyatrosunda eğitim alan Ayten Soykök, İlk olarak 1997 yılında dizisi olarak Baba evi dizisinde Özlem rolü ile oyunculuğa başladı. Aynı yıl Ruhsar, Sıdıka ve Yasemince'de de roller alan Ayten Soykök, 1998'de Üçüncü Sayfa ve 2000 yılında Metin Akpınar'ın oynadığı Abuzer Kadayıf filmlerinde de rol aldı.

2003 yılında başrollerinde Gülben Ergen ve Ali Sürmeli'nin oynadığı Hürrem Sultan dizisinde ki Hatice Sultan karakteri ile tanınan bir yüz haline geldi.

2007-2008 döneminde Reşat Nuri Güntekin'in romanından uyarlanan Dudaktan Kalbe dizisinde Enise karakterini canlandıran, Ayten Soykök, 2010-2013 döneminde ise başrollerde; Tolgahan Sayışman, Serenay Sarıkaya ve Selen Soyder'in oynadığı Lale Devri dizisinde 4 sezon boyunca Reyhan Ilgaz rolünü canlandırdı. 2013 Temmuz ayında diziden ayrıldı.

Ayten Soykök, 2013 yılında Yılmaz Erdoğan'ın Kelebeğin Rüyası filminde rol aldı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar