Hababam sınıfının Hafize Anası Adile Naşit'in 30. ölüm yıldönümü!

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Adile Naşit vefat edeli 30 yıl oldu. Hababam sınıfının güleç yüzlü Hafize anası Adile Naşit unutulmadı. İşte Adile Naşit'in hayatı...

Hababam sınıfının Hafize Anası Adile Naşit'in 30. ölüm yıldönümü!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
11 Aralık 2017 Pazartesi 12:53

Masalcı Teyze, Hafize Ana ve daha birçok karakterle gönüllere nam salan, 'Bizim Aile'nin vefakar anası, Münir Özkul'la 'Neşeli Günler' filminde turşu kavgasıyla gönüllere yerleşen, Yeşilçam'ın usta oyuncusu Adile Naşit ölüm yıldönümünde unutulmadı. Gülümsemesiyle yüreklere dokunan Adile Naşit'in ölümünün 30. yıldönümü bugün! İşte Adile Naşit'in hayat hikayesi...



Bugün (11 Aralık 2017), Türk sinemasının en sevilen oyuncularından ve unutulmaz isimlerinden biri olan Adile Naşit'in vefatının 30. yıldönümü. ‘Uykudan Önce’ isimli televizyon programının Masalcı Teyze’si, Hababam Sınıfı’nın elinde okul zili koridorlarda koşturan Hafize Ana’sı, Neşeli Günler’in inadım inat turşucu annesi Adile Naşit unutulmadı. İşte Adile Naşit'in hayatı ve hakkında bilinmeyenler...

Tiyatrocu bir aileden gelen Adile Naşit'in babası komedyen Komik-i Şehir Naşit, annesi ise Ermeni asıllı tiyatro oyuncusu Amelya Hanım'dır. Ağabeyi Selim Naşit ve 1950'de evlendiği eşi Ziya Keskiner de tiyatro sanatçısıdır. Adile Naşit, eşi Ziya Keskiner'in Temmuz 1982'deki ölümünden sonra 16 Eylül 1983 tarihinde Cemal İnce ile gizlice evlenmiştir.

YILIN ANNESİ SEÇİLDİ

17 Haziran 1930‘da dünyaya gelen Adile Naşit, oyunlarında ve sinema filmlerindeki anne tiplemesiyle, kendine has üslûbu ve kahkahasıyla Türk Sinemasının unutulmaz isimleri arasında. Güleç yüzlü anaç insan Adile Naşit, canlandırdığı anne karakterleri dolayısıyla ödüle bile layık görüldü. Naşit, 1985 yılında Yılın Annesi seçildi.

57 YAŞINDA YAŞAMINI YİTİRDİ

11 Aralık 1987 tarihinde, yani tam 30 yıl önce doğduğu şehir olan İstanbul'da 57 yaşındayken yaşamını yitdi. Adile Naşit, bağırsak kanseriydi. Adile Naşit, 13 Aralı 1987'de İstanbul Karacaahmet mezarlığında ilk eşi Ziya Keskiner ve oğlu Ahmet Keskiner'in (1951-1966) yanına gömüldü.

ADİLE NAŞİT'İN TİYATRO HAYATI

Babası öldükten sonra okulu bırakan Adile Naşit, 14 yaşında İstanbul Şehir Tiyatroları'nın Çocuk Tiyatrosu bölümüne girdi. Halide Pişkin'in grubunda "Herşeyden Biraz" oyunu ile İstanbul turnesine çıkan Adile Naşit, sonradan Muammer Karaca'nın tiyatrosunda rol aldı. Öte yandan, 1948-1951 arasında komedyen Aziz Basmacı ve Vahi Öz ile birlikte kurdukları toplulukta çalıştı.

1954'te geri döndüğü Muammer Karaca tiyatrosunda 1960'a kadar çalıştı. 1961'de eşi Ziya Keskiner ve ağabeyi Selim Naşit Özcan ile birlikte kurdukları Naşit Tiyatrosu dağıldıktan sonra, 1963'ten 1975'e kadar "Gazanfer Özcan - Gönül Ülkü" tiyatrosunda çalıştı. Tiyatro oyunlarının yanı sıra Hisseli Harikalar Kumpanyası, Neşe-i Muhabbet, Şen Sazın Bülbülleri gibi müzikallerde boy gösterdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar