Ezhel'den üç cümlelik uyuşturucu savunması

Şarkılarında uyuşturucu ve uyarıcı maddeye özendirdiği iddiasıyla tutuklanan ve sonrasında beraat eden rapçi Ezhel'in ikinci davasının ilk duruşması görüldü.

Ezhel'den üç cümlelik uyuşturucu savunması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
6 Kasım 2018 Salı 15:18

Ezhel olarak bilinen Sercan İpekçioğlu bir süre önce ''uyuşturucu ve uyarıcı maddeyi özendirmek'' suçundan hakkında dava açılarak kısa süre tutukluluk yaşamıştı. Aynı suçlamayla açılan ikinci davasında ilk duruşma görüldü.

Üç cümlelik uyuşturucu savunması

Ezhel,  hakim karşısında, "Kesinlikle toplumu kötü bir şeye özendirmek gibi bir niyetim olamaz. Ürettiklerim sanat eserleridir. Suçlamayı kabul etmiyorum" ifadelerine yer verdi. İstanbul Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Sercan İpekçioğlu ve avukatı Fuat Ekin katıldı.

Kimlik tespiti sırasında müzisyen Ezhel, aylık gelirinin 30 bin lira olduğunu da belirtti.

Savunmasında Ezhel, sanatçı olduğunun altını çizerek, kötü bir amacı olmadığını söyledi. Aynı suçlamadan beraat kararı alınan müvekkili hakkında Avukat Fuat Ekin, "Yargılamanın konusu sanat eserleridir, şarkılardır. Bir sanat eseri ya da birisinin sanatçı olması onu suça karşı korumaz. Burada bu sanat eserlerinin itham olunan suçun unsurlarını taşımak gibi bir iddiası yoktur. Kanaatimizce suç oluşmamıştır, sayın mahkemenizce beraata hükmedileceği inancındayız" dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar