Demet Akalın'ın tanımadığı Ahlat Ağacı filmindeki başrol oyuncusu Doğu Demirkol kimdir?

Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Ahlat Ağacı', 71. Cannes Film Festivalinde yarışacağının öğrenilmesinin ardından filmin oyuncu kadrosu da merak edildi. Peki Demet Akalın'ın tanımadığı filmin oyuncularından Doğu Demirkol kimdir kaç yaşında? İşte Doğu Demirkol'a dair merak edilenler...

Demet Akalın'ın tanımadığı Ahlat Ağacı filmindeki başrol oyuncusu Doğu Demirkol kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
19 Mayıs 2018 Cumartesi 15:37

Show Tv ekranlarında izleyici ile buluşan ekranların sevilen programı Güldür Güldür Show, tüm başarısı ile izleyenleri kahkahaya boğmuştu. Şimdilerde ise Nuri Bile Ceylan'ın Ahlat Ağacı filmindeki performansıyla konuşuluyor. Başarılı yapımın yeni isimlerinden birisi Doğu Demirkol, göstermiş olduğu üstün performans ile dünyanın beğenisini kazandı. Peki Doğu Demirkol kimdir? Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?

DOĞU DEMİRKOL KİMDİR?

Doğu Demirkol, 6 Eylül 1985 yılında dünyaya gelmiştir. Bilgisayar Mühendisi Mezunu olan Demirkol'un babası başarılı bir cerrah annesi ise ev hanımıdır. Bilgisayar Mühendisi olan Doğu Demirkol, farklı alanlara ilgi duyarak sosyal medya hesaplarından komik video paylaşımları yapmaya başlamıştır. Videolarında sergilediği doğal ve başarılı performansı ile binlerce kişinin yüzünü güldüren Demirkol, bu alandaki başarısını farkederek, Acun Ilıcalı'nın sunduğu Yetenek Sizsiniz yarışmasına katılmıştır. Finale gidemeyen Demirkol, ardından BKM Sahne'de Açık Mikrofon sayesinde başarılı bir sahne hayatına giriş yapmıştır. Doğu Demirkol, Beşiktaş Kültür Merkezi, Ataşehir Dasdas Sahne, Ankara Yılmaz Güney Sahnesi ve Beylikdüzü Torium Sahne ve daha bir çok sahnede tek kişilik gösterilerini izleyici ile buluşturmuştur. Doğu Demirkol, rol konusunda başarılı olduğunu herkese ispatlayarak, başrollerini Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Sarp Apak, İrem Sak, Feyyaz Yiğit, Meltem Kaptan, Özgür Emre Yıldırım ve Mehmet Özgür gibi isimlerin paylaştığı Ölümlü Dünya adlı sinema filminde rol almıştır.

Uzun yılların ardından köyüne dönen bir yazarın babasının borçları altında ezilmesini konu edinen Ahlat Ağacı filmi, baba-oğul ve aile ilişkilerine odaklanıyor. Murat Cemcir‘in başrolde yer aldığı filmde Cemcir’e, Ahmet Rıfat Şungar, Hazar Ergüçlü, Tamer Levent, Kadir Çermikli, Kubilay Tunçer ve Ercüment Balakoğlu‘nun gibi isimler eşlik ediyor.
Fakat oyuncu kadrosunda öyle biri var ki gerçekten yaşam öyküsüyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.
O isim ise Doğu Demirkol... Henüz onu kimse tanımazken internette çektiği videolarla oyunculuğa soyunan Demirkol, şu sıralar Cannes'a gitmenin heyecanı içerisinde... Peki Doğu Demirkol kimdir? Nasıl bu kadar ünlü oldu? Gelin hep beraber Demirkol'un ilginç yaşam öyküsüne bir göz atalım.Demirkol, ilk olarak sosyal medyada çektiği “Abiler Detected” videosundaki Şakirt Abi karakteriyle sosyal medyada tanınmaya başladı. Ardından Yetenek Sizsiniz adlı yetenek programına katılarak burada hünerlerini sergiledi ve böylece daha fazla kişi tarafından fark edildi.

Ünlü oyuncu, sadece yarışma programlarında değil sinema sahnesinde de boy göstermeye başladı. 2017 yılında Ölümlü Dünya isimli sinema filminin oyuncuları arasında yer aldı.

Demrikol şimdi ise Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes'ta yarışacak 'Ahlat Ağacı' adlı filminde rol aldı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar