Disney Fox'u dün satın aldı ama Simpsons 20 yıl önce biliyordu!

Birçok olayı önceden tahmin ederek izleyicisini her geçen gün şaşırtan Simpsons, son olarak Fox'un Disney tarafından satın alınmasını da 20 yıl önce tahmin etti

Disney Fox'u dün satın aldı ama Simpsons 20 yıl önce biliyordu!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
15 Aralık 2017 Cuma 10:45

Dünyanın en büyük film ve TV eğlence şirketlerinden Walt Disney, aynı sektörde faaliyet gösteren Fox'u 52 milyar dolara satın aldı. Disney, aynı alanda birçok şirketi bulunan 21st Century Fox ve onun altında faaliyet gösteren Twentieth Century Fox şirketi satın aldığını duyurdu.

Buna göre, 1 ila 1.5 yıl içerisinde tamamlanması beklenen anlaşma aracılığıyla Disney, Fox'un film ve televizyon stüdyolarına, kablolu televizyon ağlarına ve uluslararası televizyon iştiraklerine sahip olacak. Anlaşmaya göre Disney ayrıca Fox'un 13,7 milyar dolarlık net borcunu da üstlenmiş olacak.

Disney'in Fox'u satın alması yeterince şaşırtıcı bir olayken, yaptığı gelecek tahminleriyle takipçilerini şaşırtmaya devam eden Amerikan animasyon dizi serisi Simpsons'ın olayı 20 yıl önce tahmin ettiği ortaya çıktı.
Buna göre, Simpsons dizisinin 1998 yılında yayınlanan ve Hollywood'a Fox tarafından yapılan bir bölümünde Fox, "Walt Disney Co.'nın bir bölümü" olarak gösteriliyor. Tahminin yer aldığı bölüm, dizinin "When You Dish Upon A Star" başlıklı 10. sezon 5. bölümüydü.

Simpsonlar daha önce Trump'ın başa gelmesi, akıllı telefon oyunları ve ebola virüsü gibi birçok olayı önceden tahmin etmişti.

FOX'UN TÜM YAYIN AĞLARI ANLAŞMA KAPSAMINDA DEĞİL

Ancak anlaşmanın kapsamı sınırlı. Disney ile Fox arasında gerçekleşeşen anlaşma, Fox'un haber ve iş dünyası ile spor kanallarını içermiyor. Birleşmeden sonra başka bir çatı altında "yeni Fox" olarak hayatına devam edecek olan bu televizyon ağlarının kontrolü 86 yaşındaki medya patronu Rupert Murdoch ve oğullarında kalmaya devam edecek.

Fox'tan yapılan açıklamaya göre "'Yeni Fox', Fox ağının gücünü arkasına alan ve canlı habercilik ve spor markalarını merkeze yerleştirmiş büyümeye odaklı bir şirket olacak."

DİSNEY HULU'NUN DA KISMİ SAHİBİ OLDU

Fox'u satın alması ile Disney aynı zamanda internet üzerinden video yayını servisi sunan Hulu'nun da kısmen sahibi olacak. Hulu'nın diğer ortakları Comcast Corp ve Time Warner şirketleri.

Hulu ile birlikte Disney'nin, son yıllarda özellikle Netflix ve Amazon Video gibi internet üzerinden yayın yapan "talebe bağlı video" hizmetlerinin yaygınlaşması ve izleyicilerin "geleneksel" televizyon izleme alışkanlıklarından uzaklaşması ile kızışan rekabet ortamına dâhil olması bekleniyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar