D-Smart TELE1 yayınını neden durdurdu, kapandı mı? TELE1 kimin?

TELE1 yayını D-Smart tarafından durduruldu. Peki ya D-Smart TELE1 yayınını neden durdurdu, kapandı mı? TELE1 kimin?

D-Smart TELE1 yayınını neden durdurdu, kapandı mı? TELE1 kimin?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
9 Haziran 2018 Cumartesi 09:47

D-Smart’ın TELE1’in yayınını durdurmasının ardından neden durdurulduğu araştırılmaya başladı. D-Smart TELE1 yayınını neden durdurdu, kapandı mı? TELE1 kimin?

D-Smart TELE1’in yayını “borçlarını ödemediği” gerekçesiyle TELE1 televizyonunun yayınını durdurdu. Kararın 24 Haziran’da yapılacak olan baskın seçim öncesi alınması dikkat çekerken, TELE1 yapmış olduğu açıklamada, borçları yapılandırdıklarını ve buna rağmen seçimler öncesi televizyonlarının kapatılmasının tesadüf olmadığını söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan TELE 1 VE ABC gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ şunları söyledi: ''TELE 1 yayınları D-Smart tarafından borçlarının ödenmediği gerekçesiyle durduruldu. Kendilerine borçların yapılandırılması için başvurduğumuz halde, habersiz şekilde ve seçim döneminde bunun yapılması tesadüf değildir. Bu davranışı protesto ediyorum.'' Yayın durdurma kararının ardından TELE1 izleyicileri ve sevenleri sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdi.

Merdan Yanardağ Kimdir?

Merdan Yanardağ, 1959 yılında Sivas’ın Divriği ilçesinde doğdu. Ancak nüfus cüzdanında doğum tarihi 24.02.1961 belirtilmiş. İlk, orta, lise ve üniversite öğretimini İstanbul’da tamamladı. İİTİA (Marmara Üniversitesi) Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, “Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi” alanında yüksek lisans (master) yaptı. Halen (İstanbul) Maltepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde sosyoloji doktorası yapıyor. Öğrenciliği ağırlıklı olarak Türkiye’nin çok büyük siyasal ve toplumsal bir hareketlilik ve çatışma yaşadığı 1970'li yıllarda geçti. Siyasal mücadele içinde aktif şekilde yer aldı. Gençlik örgütlerinde yöneticilik yaptı, dönemin gençlik liderleri arasında yer aldı. Üniversite son sınıf öğrencisiyken 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra tutuklandı. Gazeteciliğe 1985 yılında Günaydın gazetesinde muhabir olarak başladı. Ardından sırasıyla Sabah, Hürriyet, Güneş, Gündem (kurucu) ve Aydınlık (kurucu) gazetelerinde muhabir, editör, haber müdürü, yazı işleri müdürü ve genel yayın koordinatörü olarak çalıştı. Kurucuları arasında bulunduğu haftalık Söz Dergisi'nde genel yayın yönetmenliği yaptı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Genel Sekreterliği görevine (1989-1992) seçildi. BSP ve ÖDP'nin kurucuları arasında yer aldı, bu partilerde merkez yürütme kurulu üyeliği yaptı. ÖDP'den 2001 yılında ayrıldı. Yanardağ, 2014 yılında Ankara'da ODTÜ Vişnelik Tesislerinde bir araya gelen Türkiye'nin önde gelen sosyalistleri ve aydınlarıyla birlikte Birleşik Haziran Hareketi'nin çağırıcıları arasında yer aldı. Haziran Hareketi'nin Türkiye Yürütme Kurulu üyeliği görevine getirildi. Görsel medya alanına 1994 yılında HBB televizyonu ile geçti, haber programları yaptı. Sırasıyla Kanal-e (CNBC-e), Kanal 6, ATV gibi televizyonlarında editör, programcı, haber müdürü ve genel müdür olarak çalıştı. Kanaltürk televizyonunun kurucuları arasında yer aldı ve bu yayın kurulu üyeliği (2004-2009) yaptı. Kanaltürk televizyonunda 5 yıl boyunca "5. Boyut" isimli haftalık haber-analiz programları yaptı. Daha sonra Kanal Biz televizyonunu kurdu ve bir yıl boyunca (2009) genel yayın yönetmenliğini yaptı, 5. Boyut programını bu kanalda da sürdürdü. Daha sonra Beşinci Boyut programına Ulusal Kanal’da (2010-12) devam etti.

2011 yılında Yurt gazetesini kurdu, 3 yıl boyunca bu gazetenin genel yayın yönetmenliğini, yazarlığını ve başyazarlığını yaptı. Aynı dönemde kurduğu haftalık haber analiz dergisi Bağımsız'ın da genel yayın yönetmenliğini ve yazarlığını yürüttü. Ayrıca çeşitli dergi, gazete ve internet sitelerinde yayımlanmış yaklaşık 400 makale ve inceleme yazısı ile kendisiyle yapılmış çok sayıda söyleşi bulunuyor.  Kasım 2015'te elektronik ortamda (internet ortamında) yayın yapan ABC Gazetesi'ni kuran ve genel yayın yönetmenliğini üstlenen Yanardağ, yazılarına halen bu sitede devam ediyor. Yanardağ zaman zaman televizyon programları yapıyor ve Türkiye'nin birçok bölgesinde konferanslar veriyor, panellere ve çeşitli etkinliklere konuşmacı olarak katılıyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar