Bağcan: 15 Temmuz FETÖ katliamıdır

Sabah gazetesine röportaj veren Selda Bağcan, “15 Temmuz FETÖ katliamıdır” dedi.

Bağcan: 15 Temmuz FETÖ katliamıdır - Sayfa 1

Selda Bağcan’ın açıklamaları şöyle:

1 22
 
Bağcan: 15 Temmuz FETÖ katliamıdır - Sayfa 2

Müziğe profesyonel olarak fizik mühendisliği bölümünde okurken başlamışsınız. Eğitimini aldığınız mesleği yapmak yerine müzisyen olmayı tercih etmenizde ne etkili oldu?

Ailemden gelen büyük bir müzik tutkusu vardı içimde. Başta babam olmak üzere ailemde birçok kişi enstrüman çalıyordu. Genetik bir durum var yani. Müziğin içinde büyüdüm. Küçük yaşlardan itibaren şarkı söylüyordum. 15 yaşındayken orkestrayla sahneye çıkıyordum. Bana 'Küçük Selda' derlerdi. O zamanlar Batı müziği söylerdim. Bizim ailede herkes ya doktor ya da mühendis olduğu için ben de mühendislik okumaya karar verdim. 

2 22
 
Bağcan: 15 Temmuz FETÖ katliamıdır - Sayfa 3

Çok da başarılı bir öğrenciydim, bu başarım üniversitede de devam etti. Bu süreçte aktif olarak müziğin içinde olamadım çünkü derslerime yoğunlaşmam gerekiyordu. Ama bu yıllarda bizim kuşağın da etkisiyle türküye merak sardım. Üniversite son sınıfta bana haksızlık yapıldı. Yüksek not almama rağmen inkılap tarihi imtihanı iptal edildi. Mezuniyet için de bu dersi vermem şarttı. Mezun olabilmek için bir daha o sınava girmedim. Daha sonra müziğe tekrar dönüş yaptım. 

3 22
 
Bağcan: 15 Temmuz FETÖ katliamıdır - Sayfa 4

Ankara'da doldurdum ilk 45'liğimi. Gitarla türkü söylemiştim. İstanbul'da görüştüğümüz birkaç plakçı çok umursamadı ama sonra Ankara'daki Sel Plak iki 45'lik için benimle sözleşme imzaladı. Bunlar da aynı gün çıktı ve 1 milyonun üstünde satarak rekor kırdı. Bu başarıdan sonra İstanbul'daki plakçılar kapıma dizildi.

4 22