Arda Turan ile Aslıhan Doğan dini nikah mı kıydı?

Bir küsüp bir barışan Arda Turan ile Aslıhan Doğan'ın şimdi de dini nikah yaptıkları söyleniyor. Peki ya gerçekten dini nikah yaptılar mı? Dini nikah neden önemli? Detaylar haberimizde.

Arda Turan ile Aslıhan Doğan dini nikah mı kıydı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
26 Ocak 2018 Cuma 10:35


En çok konuşulan çiftler arasında yer alan Arda Turan ve Aslıhan Doğan çifti evlenmeye mi karar verdi? Ortalıkta dolaşan haberlere göre ünlü çift dini nikah yapmış durumda. İşin aslını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Arda Turan, Aslıhan Doğan'la İmam Nikahı Kıydı

Barcelona’dan Başakşehir’e transfer olarak yeniden Türkiye’ye geri dönüş yapan Arda Turan, özel hayatıyla ilgili konuşulmaya devam ediyor.
Akşam'da yer alan habere göre, ünlü futbolcunun bir dargın bir barışık aşk yaşadığı Aslıhan Doğan’la dini nikah kıydığı iddia edildi. İkili, bu mutluluklarını şimdilik yakın çevresine duyurdu. Sevgililerin bu yaz da gösterişten uzak sade bir düğün töreniyle nikah masasına oturabilecekleri söylendi.

Adının farklı isimlerle anılmasından rahatsız olan futbolcunun Türkiye’ye geri dönmesinin ana nedenlerinden birinin de kısa sürede yuva kurup çocuk sahibi olmak olduğu ifade edildi.

Başarılı futbolcu Arda Turan, 30 Ocak 1987 yılında, Bayrampaşa, İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Edirne’lidir. Annesi yüksel Turan, babası Adnan Turan, kardeşi Okan Turan’dır.

Galatasaray altyapısından yetişmiş ve Galatasaray Futbol Takımı'nın kaptanlığını yapmış, La Liga ekiplerinden Atletico Madrid'de forma giyen A Milli ortasaha oyuncusu.

Şehremini Lisesinden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Spor Akademisi'nde hala öğrenci durumundadır.

Arda Turan Kimdir?

Futbol ile genç yaşta tanışan Turan, on iki yaşındayken Galatasaray’ın alt yapısında forma giymeye başladı.
Galatasaray’ın PAF takımında dört yıl boyunca forma giyen futbolcu, Türkiye Milli Takımı ile de genç yaşta tanıştı. 2002 yılında, 16 yaş altı Milli Takım gençler kadrosunda kendisine yer buldu ve 2006 yılında Türkiye A Milli takımının kadrosuna girene kadar gençler takımında oynadığı toplam 79 maçta 15 gol atmayı başardı.

Galatasaray PAF takımında (profesyonel altı futbol takımı) dört yıl aralıksız forma giydikten sonra, 2004-2005 sezonu sırasında takımın ana kadrosuna alındı, fakat tecrübe eksikliği yüzünden kendisine çok fazla şans tanınamadı. Tecrübe kazanması için 2005-2006 sezonunda Manisaspor’a kiralanan Turan, burada gösterdiği performans ile Eric Gerets’in dikkatini çekmeyi başardı ve de sonraki sezon için Galatasaray’a geri döndü.
2006-2007 sezonuna hızlı başlayan genç oyuncu, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçında FK Mlada Boleslav’a iki gol atarak adını duyurdu. Bu sezonda oynadığı 31 lig maçında toplam 5 gol attı.

2007-2008 sezonuna zayıf bir başlangıç yapsa da, sezonun özellikle ikinci yarısında sergilediği yüksek performans ile dikkat çekti. Ligdeki başarılı sonucunda, Avrulpa’nın büyük takımlarından Newcastle United tarafından kendisine getirilen transfer teklifi ise, Galatasaray tarafından kabul edilmedi. Bu sezonda oynadığı 30 maçta toplam 7 gol atma imkanı buldu.

2008-2009 sezonunda kariyerindeki ilk hat-trick’ini Sivasspor a karşı kaydeden Turan, UEFA Kupası’nda Bordeaux’a attığı iki golle takımının en iyi oyuncularından birisi olduğunu kanıtladı. Bu sezonda oynadığı 29 maçta toplam 7 gol ve 9 asist kaydeden başarılı ortasaha oyuncusu, 10 Temuz 2009 tarihinde Galatasaray’ın kaptanlığına getirildi ve klübün tarihindeki en genç kaptan olarak tarihe geçti.

Arda Turan Galatasaray'da efsane oyuncular Metin Oktay, Tanju Çolak, Gheorghe Hagi gibi 10 numaralı formayı giymiştir.

Milli takım ile 16 yaş altı kadrodan başlayarak uzun bir ilişkisi olan Arda Turan, Türkiye A Milli Futbol Takımı ile beraber ilk defa, 2008 yılında sahaya çıktı. 25 Mayıs 2008 tarihindeki Türkiye-Uruguay maçında ilk resmi golünü atan Turan, 11 Haziran 2008 tarihinde oynanan İsviçre-Türkiye maçında attığı son dakika golü ile maçın adamı seçildi. A Milli Takım ile beraber sahaya çıktığı 34 maçta toplam 5 gol kaydetti.

2011 Ağustos ayında Atletico Madrid'le 4 yıllık sözleşme imzalamıştır. Galatasaray bu transferden 12 Milyon Euro bonservis bedeli almıştır. Sözleşmede, "Atletico Madrid, UEFA Avrupa Ligi'ne kalırsa 500 bin, Şampiyonlar Ligi'ne kalırsa 1 milyon euro ekstra ödeme yapacaktır" maddesi de yer almaktadır.
Temmuz 2008'de Arda, İspanyol dergi Don Balon tarafından "Dünyanın En İyi 100 Genç Oyuncusu" listesinde 8inci sıraya uygun görüldü.

Arda Turan, yardıma muhtaç çocuklara ve vakıflara; Özellikle "Türkiye Böbrek Vakfı" ve Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) organizasyonlarında sık sık yer almaktadır.
2009 yılından bu yana sinema ve televizyon dünyasının tanınmış isimlerinden Sinem Kobal ile birlikte olan Arda Turan 2012 yılının Ocak ayında nişanlanmıştır. 2013 yılının sonlarında ayrıldılar.

2012 yılında oyuncu ve model Paris Hilton ile birlikte bir giyim firması reklamında oynamıştır. Porsche Carrera S4 marka arabası var ve bu arabayı Fotbolcu Emre Belözoğlu'ndan aldı.

7 Temmuz 2015 tarihinde 34 milyon Euro (7 milyon başarı bonusları dahil) bonservis bedeli karşılığında İspanyol takımı Barcelona'ya 5 yıllığına transfer oldu. Rüştü Reçber'den sonra Barcelona forması giyecek ikinci Türk futbolcu oldu.

Aslıhan Doğan Kimdir?

İsmini Arda Turan ile yaşadığı beraberlikle sık sık gündeme gelen Aslıhan Doğan, 1985 doğumludur. Babası iş adamı Sabri Doğan'dır. İsmini ilk olarak Hasan Kosif ile yaşadığı birliktelikle duyuran Aslıhan Doğan, Kosif ile kısa süreli bir birliktelik yaşamıştı.Arda Turan'ın Sinem Kobal'dan ayrıldıktan sonra sevgili olduğu Aslıhan Doğan ile uzun bir birlikteliği olmuştu. Hatta çifte evlenecekler gözüyle bakılıyordu... Ancak beraberliklerini bitirme kararı aldılar ve sonrasında Aslıhan Doğan sosyal medya hesabını da uzun bir süre kapattı.

İmam Nikahı ( Dini Nikah )

Geleneksel olarak toplum içinde "imam nikahı" olarak bilinen nikah şeklinin doğrusu, dini nikah yada islami nikah' tır.
İslam dinine göre yapılan nikah merasimi, tıpkı resmi nikahta olduğu gibi şahitler huzurunda yapılır.
Dini nikah (imam nikâhı) kıyacak dini bilgiye sahip bir kişi tarafından kıyılmalıdır.Geleneksel olarak bu nikah şeklinin adının "imam nikahı" olarak bilinmesi, bu nikahın imam yada hoca tarafından kıyılması gerektiği anlamına gelmez.Dini bilgiye sahip, bir müslüman da imam nikâhını rahatlıkla kıyabilmektedir.

Dini (islami) nikah şahitliği

Evlenecek kadın ve erkek 2 şahit eşliğinde ve imamın karşısında yemin ederler.Dini nikah esnasında şahitlik edenlerinde müslüman olması gerekmektedir.Şahitlerin ikisininde erkek olması yada 1 erkek 2 kadın olması gerekir.2 kadın şahitliğinde dini nikah yapmak caiz değildir.Dini nikah için en az bir erkek şahit zorunludur.Şahitlik edecek kadının ve gelinin kapalı olması zorunludur.

İmam Nikahı (dini nikah) nasıl yapılır?

Evlenecek çiftin ve şahitlerin, dini nikahı kıyacak kişiyi cepheden görecek şekilde oturmaları gerekir.Nikâhı kıyacak kişinin, dini nikah için gerekli duayı okuyarak nikâha başlaması, gelin ve damada evliliği kabul edip etmediklerini sorması, şahitlerin şahitliklerini alması ve dini nikah için gereken dua ile nikâhı sonlandırması gerekir.Gelin, damat ve şahitlerin abdestli olarak nikah aktinde bulunmaları doğru olandır.
Çiftlerin evli kabul edilebilmesi ve kanuni yaptırımlar için sadece dini nikah yeterli değildir, ayrıca resmi nikah kıyılması zorunludur.

Dini nikah nerede yapılmalıdır?

Dini nikahın yapılacağı yer konusunda herhangi bir adres belirtilmemişsede, nikahın kutsallığını bozmayacak, temiz bir yer olması iyidir.Zaman ve yer sorunu yoksa Camilerde de imam nikahı yapılabilir.

Dini nikah şart mı?

İmam nikahı ya da dini nikah olarak bilinen bu nikah şekli, ayetler ve hadislerde geçtiği için kimse tarafından tartışılmamış, müslümanlar tarafından nikahın zorunlu olduğu konusunda hemfikir olunmuştur.Dini önemseyen ve kendini tam bir müslüman kabul edenlerin islam dinine göre dini nikah kıymaları gerekmektedir. Dini nikâh konusu hakkında yüzlerce ayet ve binlerce hadis olduğu için her müslümanın resmi nikâha dikkat etmesi gerekir.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Çiftlerin evli kabul edilebilmesi ve kanuni yaptırımlar için sadece dini nikah yeterli değildir, ayrıca resmi nikah kıyılması zorunludur.

Diyanet işleri bakanlığı’nın aldığı karara göre imam nikâhı ancak resmi nikâhtan sonra kıyılabildiği için imamlar resmi nikâhı olmayan kişilere imam nikâhı kıymaz. Diyanet’in bu kararı almasındaki temel etken aileden gizli evliliklerin engellenmesini sağlamaktır.
Her işte olduğu gibi nikahta da Allah'a dua ederek hayır talep etmek, Müslümanların iyi davranışlarındandır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Haşim En beğenilen yorum
En güzel ve helal olanı budur