Apple, müzik platformu Shazamı satın aldı!

Apple, müzik uygulaması Shazam'ı satın aldığını doğruladı! Popüler uygulama Shazam Apple tarafından 400 milyon dolara satın alındı.

Apple, müzik platformu Shazamı satın aldı!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
12 Aralık 2017 Salı 11:38

Shazam, 2009 yılında piyasaya sürülen ve arşivinde 11 milyon şarkı bulunan bir müzik platformu. 8 yıldır faaliyette olan Shazam, App Store’un ve Play Store'un en popüler uygulamarından biri olarak biliniyor. Apple'ın, geçtiğimiz yıl bir milyar kullanıcı tarafından indirilerek 50 milyon dolar gelir elde eden uygulamayı satın aldığı cuma günü duyurulmuş anca şirketten resmi bir açıklama gelmemişti. Apple, Shazam'ı satın aldığını resmen doğruladı! Şirketin 400 milyon dolar civarında bir bedel ödeyerek Shazam’ı satın aldığı öne sürülmüştü.

Bir Apple yetkilisi, şirketin yeni yatırımına dair CNBC'ye açıklamada bulundu. Buna göre yetkili, "App Store'un başlangıcından bu yana Shazam sürekli olarak iOS için en popüler uygulamalar arasında yer aldı Shazam ve yetenekli ekibinin Apple'a katılacağı için çok heyecanlıyız. Shazam’ı Apple Müzik bünyesine dahil ederek, kullanıcılarımıza mükemmel bir müzik deneyimi sunacağız" şeklinde konuştu.

SHAZAM NEDİR?

Shazam da Spotfy gibi bir müzik platformu ancak tek bir farkla. App Store ve Google Play'in popüler uygulamalarından biri olan Shazam, bir şarkıyı dinlediğinde onun kime ait olduğunu ve şarkının adını bulabiliyor. Yani gündelik hayattaki “ya bu şarkının adı neydi?” sorusunun cevabını artık Shazam veriyor.

SHAZAM NASIL KULLANILIR?

Uygulamaya girer girmez "touch the Shazam" yazısı ile karşı karşıya kalıyoruz. Ana ekrana tıkladıktan sonra Shazam internetin hızına göre 2 sn ile 6 sn arasında bir süre zarfında bize dinlettiğimiz şarkıyı buluyor.

Platform, bir şarkıyı dinlettiğiniz zaman şarkının kimin olduğunu söylemesinin yanı sıra size youtube ve satın alma linkini de sunuyor.

Sadece 2012 yılında 300 milyon dolarlık dijital müzik satışı yapan Shazam, geçtiğimiz yıl bir milyar kullanıcı tarafından indirilerek 50 milyon dolar gelir elde etmişti.

Meksikalı iş adamı Carlos Slim, shazama 40 milyon pound yatırım yapmış ve kendi gsm grubunun sattığı tüm telefonlarda yüklü olmasını istemişti. Carlos Slim’e göre sadece shazam bile akıllı telefon almak için geçerli bir sebeptir.

So olarak Apple, Shazam'ı yaklaşık 400 milyon dolara satın alarak şürket bünyesine dahil etti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar