'Bay Sinemaya' veda! Türker İnanoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor!

Yeşilçam'ın efsanelerinden ünlü yapımcı ve film yönetmeni Türker İnanoğlu, aniden rahatsızlanarak 88 yaşında hayatını kaybetti. 'Bay Sinema' lakaplı İnanoğlu için TİM Show Center'da tören düzenlendi. Sanat dünyasının ünlü isimleri Türker İnanoğlu'na veda için salondaki yerlerini aldılar.

'Bay Sinemaya' veda! Türker İnanoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor!
Son Güncelleme: 4 Nisan 2024 Perşembe 13:44
4 Nisan 2024 Perşembe 13:42

Türk sinemasının efsanelerinden Türker İnanoğlu 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. Acı haberi 2 Nisan günü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu.

Bakan Koca haberi "Sanat dünyamızın ünlü isimlerinden yapımcı ve film yönetmeni Türker İnanoğlu geçirdiği ani rahatsızlığın ardından kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti." ifadeleriyle duyurdu.

Eca8A49C C8Ac 4D83 Aa1C 68C78439E5Fc

İnanoğlu'nun ölümü sanat camiasını yasa boğdu. Duayen isim Türker İnanoğlu bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

Yeşilçam yıldızlarından Gülşen Bubikoğlu ile evli olan iki çocuk babası Türker İnanoğlu için ilk tören TİM Show Center'da düzenleniyor. Törene sanat dünyasının ünlü isimleri katıldı. 

"BUGÜN BİR DEVİR KAPANDI"

"Hepimizin hayatında onun etkisi var, onun dokunuşu var." diyen Hülya Koçyiiğit, "O bir sinema aşığı, sinema tutkunu, sinema için yapmadığı yok. Hepimizin hamisi onun emeklerine çok büyük saygı duyuyorum. Bugün bir devir kapandı onunla beraber. Öyle güzel eserler bıraktı ki ardında ne mutlu böylesine yaşanmış bir hayata." ifadelerini kullandı.

Kemal Sunal'ın oğlu Ali Sunal'da törene katılanlar arasındaydı. İnanoğlu'ndan ilk arkadaşım diye bahseden Sunal, Beni keşfeden de Türker Abi oldu. Benimle arkadaşlık kurdu. Aramızdaki yaş farkına baktığımıza rağmen beni en dikkatli dinleyen insandı. Annemle babamla konuşup, beni yatılı misafir ettiler. Kızı Zeynep'le arkadaş olduk. Ben küçükken karanlıktan korkuyordum. Uyurken başımda bekleyip masallar anlatıyordu. Ben Türker Abi'yi böyle hatırlıyorum. Kendi seçtiğim ilk arkadaşım olabilir Türker Abi." dedi. 

GÜLŞEN BUBİKOĞLU'NDAN EŞİNE DUYGUSAL VEDA

Ünlü yapımcının 50 yıllık eşi Gülşen Bubikoğlu, eşinin vefatı sonrası sosyal medya hesabından duygusal bir paylaşım yaptı. Bubikoğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

 "Çok kıymetli eşim Türker İnanoğlu'nu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailemizin, tüm sevenlerinin, hepimizin başı sağ olsun"

Türker İnanoğlu’nun eşi Gülşen Bubikoğlundan duygulandıran paylaşım

ESKİ EŞ AKIN'DAN TAZİYE MESAJI

Ünlü yapımcının eski eşi, İlker İnanoğlu'nun annesi ünlü oyuncu Filiz Akın da acı haberi aldıktan sonra bir taziye mesajı yayınladı.

Usta oyuncu Filiz Akın paylaşımında, "Biraz önce öğrendim ki hayatında sinemayı pek çok şeyden fazla sevmiş, Yeşilçam döneminden bugüne kadar prodüktör hiç ama hiç kimse kalmadı yaşayanlar arasından maalesef belki de sonuncusunu, oğlumun babasını kaybetmişiz. Başta eşi, çocukları Zeynep ve İlker'in, torunlarının ve tüm sinemaseverlerin başı sağ olsun. 'Bay Sinema' maalesef yok artık!" ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar