Seren Serengil mitokondri nakli mi yaptırdı? Mitokondri nakli nedir?

Yaşar İpek, geçen yıl evlendiği eşi Seren Serengil ile boşanma kararı almasının sebebini itiraf etti. Serengil'e hamilelik süreciyle ilgili çarpıcı suçlamalarda bulunan İpek, eşinin hamilelik için denediği yöntemi kabul etmediği için boşanma kararı aldığını açıkladı. Mitokondri nakli nedir?

Seren Serengil mitokondri nakli mi yaptırdı? Mitokondri nakli nedir?
Son Güncelleme: 31 Ağustos 2019 Cumartesi 10:53
31 Ağustos 2019 Cumartesi 10:47

Kendisi gibi şarkıcı olan Seren Serengil ile boşanma kararı alan Yaşar İpek, ilişkilerini bu noktaya getiren olayları 'Magazin Burada' Genel Müdürü Ali Çınar’a anlattı. Serengil ile medeni bir şekilde ayrılmayı başaramadıklarını anlatan İpek, röportaja eşine âşık olduğu günleri anlatarak başladı.

Hamilelik için uyguladığı yöntem yüzünden boşanıyorlar

Ünlü şarkıcı Yaşar İpek, Seren Serengil ve ailesi arasındaki gerilimlerin sebeplerini anlattı. Evlilikleri boyunca gelişen tüm olumsuzlukları, “Aşk kazansın” diyerek sineye çektiğini söyleyen Yaşar İpek, Seren Serengil’in hamilelik süreciyle ilgili çarpıcı suçlamalarda bulundu.

Yaşar İpek, Seren Serengil ile evliliklerini boşanma aşamasına getiren olayın eşinin hamilelik için denediği yöntem olduğunu itiraf etti.

“'Mitokondri yöntemini' kabul etmedim”

Seren Serengil ile bir kez normal bir kez de tüp bebek denemesi yaptıklarını, ancak çocuk sahibi olamadıklarını söyleyen Yaşar İpek, Seren Serengil’in bu konuda da kendi ailesiyle ağza alınmayacak sözlerle tartıştığını söyledi. “Aşkın kazanması için çocuk yapmaya karar verdik” diyen Yaşar İpek, Seren Serengil’in “Mitokondri nakli” yaptırdığını öğrendiğini ve bunu kabul etmediğini anlattı.

Mitokondri nakli nedir?

Yaşlanan kadın yumurtasına, yine kendi öncü hücreleriyle ‘gençlik aşısı’ yapılmaya başlandı. Yumurta yaşlanmasının ana nedeni, enerji sağlayan mitokondrilerin zamanla DNA hasarına uğraması. Hamilelik oranlarını düşürüyor hem de kromozom bozukluklarını artıran bu neden birçok kadının hamile kalmasını engelliyor. Bu konuda gelinen son nokta, yaşlanmayan öncü hücrelerin genetiği ve enerjisiyle yumurtayı takviye etmektir. Yumurtanın aksine bu özelliği nedeniyle DNA hasarı kalıcı olmuyor, kendi kendini yenileyebiliyor. Öncü kök hücreden mitokondri izole etmeyi başaran işlem yumurtalıklardan kapalı ameliyat yöntemiyle (laparoskopik) 5 milimetrelik doku alınmasıyla başlıyor. Dokudan özel bir işlemle öncü hücreler ayrıştırılıyor.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar