DSÖ Çin’e heyet gönderiyor! Kovid-19'un nasıl ortaya çıktığı araştırılacak

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ),yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ilk nerede ve nasıl hayvanlardan insanlara geçtiğini araştırmak üzere Çin'e heyet göndereceği bildirildi

DSÖ Çin’e heyet gönderiyor! Kovid-19'un nasıl ortaya çıktığı araştırılacak - Sayfa 1

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ),yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ilk nerede ve nasıl hayvanlardan insanlara geçtiğini araştırmak üzere Çin'e heyet göndereceği bildirildi.

1 14
 
DSÖ Çin’e heyet gönderiyor! Kovid-19'un nasıl ortaya çıktığı araştırılacak - Sayfa 2

Çin’e gönderilecek heyet üyelerinden ve Almanya Robert Koch Enstitüsü uzmanlarından biyolog Fabian Leendertz, Associated Press ajansına verdiği röportajda, heyetin, Çin'e gönderilmesindeki amacın "gelecekteki muhtemel salgınlara daha iyi hazırlanmak için veri toplamak" olduğunu söyledi.

2 14
 
DSÖ Çin’e heyet gönderiyor! Kovid-19'un nasıl ortaya çıktığı araştırılacak - Sayfa 3

Leendertz, söz konusu göreve ilişkin "Bu, gerçekten bir ülkeyi suçlu bulmakla ilgili değil. Bu, ne olduğunu anlamak ve mümkünse bu veriler üzerinden gelecekteki riski azaltabilmek hakkında." ifadesini kullandı.

3 14
 
DSÖ Çin’e heyet gönderiyor! Kovid-19'un nasıl ortaya çıktığı araştırılacak - Sayfa 4

Gelecek ay yapılması planlanan ziyaretin güzergahının tam olarak kesinleşmediğini belirten Leendertz, bununla birlikte ziyaretin, Covid-19’un ilk ortaya çıktığı Çin’in Vuhan kentinden başlamasını beklediklerini aktardı.

4 14