Zeytin Dalı Harekatı'nın 5. gün özeti

Türkiye, Afrine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda 5. gün geride kaldı.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 5. gün özeti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
24 Ocak 2018 Çarşamba 23:18

Türkiye'nin Afrin'e yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nın 5. gününde yaşanan gelişmeler;  

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump telefonda görüştü. Görüşmede, Suriye'deki son gelişmeler ve Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin görüş teatisinde
bulunuldu.

Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik sosyal medya paylaşımlarıyla PYD/PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan 150 kişiden 11'i tutuklandı.

Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Bu alçalma haline teşebbüs edenler Kızılelma’nın onuruyla manen küle döneceklerdir.

Kilis merkezde Büyükkütah  Mahallesi’nde bulunan tarihi camiye roket düştü. Vali Mehmet  Tekinarslan'dan gelen açıklamaya göre; 2 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapılan açıklamada 287 teröristin etkisiz hale getirildiği ve dün şehit olan 2 askerin naaşına  ulaşılamadığı belirtildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'nın başkenti Paris'te görüştüğü ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson'dan gelen yeni öneriyi açıkladı. Çavuşoğlu'nun verdiği bilgiye göre; Washington yönetimi, Ankara'ya Suriye'nin kuzeyinde 30 kilometrelik güvenli bir hat önerdi.

44. Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütünnün son mensubu etkisiz hale getirilinceyer kadar bu operasyon devam edecek.

CNN International’a konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: YPG’nin sınırlarımızın yanı başında devletimsi bir yapı kurmasına tahammül etmeyiz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar