Zeytin Dalı Harekatı’nda Türkiye’ye kaç saldırı düzenlendi?

TSK’nın dün Suriye’nin Afrin kentine başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’ında Türkiye’ye PYD/PKK teröristleri tarafından ufak çaplı saldırılar düzenlendi.

Zeytin Dalı Harekatı’nda Türkiye’ye kaç saldırı düzenlendi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
21 Ocak 2018 Pazar 21:20

Dün akşam saatleri Kilis’i hedef alan ilk saldırı gerçekleşti. Saldırıda Kilis’e bir adet doçka mermisi düşerken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

4 ROKETLİ SALDIRI!

Bugün akşamüstü Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ne 4 ayrı roketli saldırı düzenlendi. İlk yapılan roket saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken toplamda 32 vatandaş yaralandı. Saldırından çok kısa süre sonra aynı an da 2 roketli saldırı daha yapıldı. Şans eseri saldırıda yaralanan olmazken, Askerler roketin atıldığı noktaya doğru çıkarma yaptı. Edinilen bilgiye göre, kara harekatının başlatıldığı ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın sınır birliklerinde denetleme ve incelemelerde bulunduğu sırada, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine Afrin bölgesinden 3 roket atıldı. Roketlerden birinin kent merkezinde bir aracın üzerine diğeri bir binanın çatısına üçüncüsü de bir evin bahçe duvarına düştüğü öğrenildi.

Saldırıda ilk belirlemelere göre Suriye uyruklu 1 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Patlamanın ardından bölgeye güvenlik görevlileri ve sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Öte yandan roketli saldırıda çevredeki ev ve iş yerlerinin camları kırıldı.

SALDIRI TEKRARLANDI!

Hatay Reyhanlı'ya saat 18: 29 sıralarında bir roket daha atıldı.

Habertürk Haber Merkezi'nden Beycan Üçkardeş'in haberine göre, ilk roket ilçeye bağlı Gültepe Mahallesi'ne düştü. Roketin isabet ettiği araç kullanılamaz hale geldi. Cumhuriyet Mahallesi'nde 2 evin damına isabet eden roketler ise 2 evde hasara yol açtı. İtfaiye ekipleri olaya anında müdahale etti. 

KİLİS’İ VURDULAR!

Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü mevzilerinden atılan 1 roket mermisi, akşam saatlerinde Kilis kent merkezindeki 1 eve isabet etti. Ekrem Çetin Mahallesi'nde bulunan 2 katlı evin çatısına isabet eden roketin patlamasıyla evde ve çevrede hasar oluşurken, yaralanan olmadı.

Olay yerinde inceleme yapan Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan da ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar