Zeytin Dalı Harekatı’na Anadolu'dan destek

Zeytin Dalı Harekatı’na yurdun dört bir tarafından çeşitli destekler geliyor.

Zeytin Dalı Harekatı’na Anadolu'dan destek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
24 Ocak 2018 Çarşamba 12:59

Zeytin Dalı Harekatı’na Anadolu’nun farklı illerinden çeşitli destekler yapılıyor.

Hatay'ın Altınözü ilçesinde bir grup kadın, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla sınır hattındaki askerlere ev yemekleri yaptı. İlçeye bağlı Altınkaya mahallesinde yaşayan kadınlar, sabahın erken saatlerinden itibaren sınır hattında bulunan askerler için katıklı ekmek gibi yöresel yiyeceklerden oluşan yemek paketleri hazırladı.

ÖĞRENCİLER  ASKERLER İÇİN MAKET UÇAK YAPTI Kocaeli'de ilkokul öğrencileri, TSK'nın Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik harekatına destek amacıyla ahşaptan maket uçaklar yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka Mehmet Ali Kağıtçı Kağıt Müzesi Ahşap Atölyesi’nde yarı yıl tatilini değerlendiren ilkokul öğrencileri, operasyonda mücadele eden askerlere moral vermek amacıyla harekete geçti.

Bu kapsamda öğretmenlerinin gözetimindeki 10 öğrenci, huzur ve güvenliği sağlamak üzere operasyon düzenleyen Mehmetçik için uçak maket çalışması başlattı. Maket parçalarını dikkatli bir şekilde kesen çocuklar, parçaları bir araya getirerek uçak maketleri oluşturdu.

Öğrenciler, maketlerinin kanadına "Türkiye", kuyruk kısmına da "Zeytin Dalı" yazarak, Afrin semalarında uçuş yapan kahraman pilotlar için dua etti.

AFRİN’DEKİ ASKERLERE ETLİ EKMEK GÖNDERDİ

Konyalı işletmeci, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında görev yapan askerlere, "etli ekmek" gönderdi. Konya'da fırıncı bir esnaf, yaptığı etli ekmeği soğutmalı kargo aracıyla Afrin'deki Mehmetçik'e ulaştırılmak üzere Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığına gönderdi. Fırın işletmecisi Hikmet Çetiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere moral olması için Konya'nın Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alınan yiyeceği etli ekmek gönderdiğini söyledi.

Mehmetçik'in yiyecek ve içeceğe ihtiyacı olmadığını, dünyanın en saygın ordularından biri olduğunun altını çizen Çetiner, buna karşın, etli ekmek göndermekle milletin elinden geldiği kadar askerinin yanında olduğu mesajını vermeye çalıştığını bildirdi.

Çetiner, ülkenin dört bir yanından Mehmetçik'e yöresel lezzetlerin gönderildiğini anımsatarak, "Askerimizin karavanı ve her türlü ihtiyacının noksansız karşılandığını biliyoruz. Mehmetçiğimizin destansı mücadelesinde bizlerin de onların yanında olduğumuzu hissetmeleri için Konya’nın meşhur yiyeceğini yaptırdık ve kargoyla gönderdik. Amacımız onlara Konyalıların yanında olduğunu hissettirmek. Milli Mücadele ruhunun ülke sathında yaşandığını görmek büyük mutluluk veriyor. Buradan gönderdiğimiz sembolik bir miktar. Allah'ın izniyle askerimiz sağ salim dönünceye kadar göndeririz." şeklinde konuştu.

SİVAS’TA KÖSEDAĞ’A TIRMANDILAR Sivas'ın Suşehri ilçesinde 17 arkadaş, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla 3 bin 50 rakımlı Kösedağ'a tırmanarak Mehmetçik için dua etti.

TOKAT’TA KADINLAR ASKERLER İÇİN İÇLİK ÖRDÜ Tokat’ın Turhal ilçesinde kadınlar Afrin’de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nda görevli askerler için bir taraftan dua ederken bir taraftan da üşümesinler diye içlik ördü

Turhal’da daha önceki dönemlerde de yapılan operasyon ve harekatlardaki asker için çeşitli çalışmalar yapan Turhal Sivaslılar Derneği’ne bağlı kadınlar Afrin’de düzenlenen "Zeytin Dalı Harekatı" için de anlamlı bir çalışmanın altına daha imzalarını attı. Dernek üyesi kadınlar dillerinde dualarla harekatta görevli askerler üşümesin diye içlik ördü. Örülen içliklerin kendi himayelerinde harekat merkezine gönderileceğini söyleyen Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, "Sivaslılar Derneği’nin üyesi olan hanımefendiler, Suriye’de Zeytin Dalı Harekatı’nda görev alan askerlerimiz için içlik dokuyorlar. Bu içlik de kışlık içlikler. Bir kısmı içlik dokurken, diğer kısmı da Kuran’ı Kerim okuyor ve duada bulunuyor. Ağızlarında dua ellerinde milleri ile askerlerimiz için içlik dokumaları bizleri çok duygulandırdı. Elbette ki devletimiz askerlerimizin içliğini de veriyor, kışlığını da veriyor, botunu da veriyor, eldivenini de veriyor. Ancak hanımefendiler karınca kararında kendilerinden bir şey göndermek istediler" dedi.

MANİSA'DAN ZEYTİN DALI HAREKATI'NA MESİR MACUNLU DESTEK Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği tarafından, Zeytin Dalı Harekatı'na destek ve harekattaki Mehmetçik'e ikram edilmesi için mesir macunu gönderildi.

KONYA'DAN KADINLAR ASKERE ATKI VE BERE ÖRÜYOR Konya'da faaliyet gösteren Hayatı Paylaşanlar Derneği öncülüğünde bir grup kadın, Suriye'nin Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerler için atkı ve bere örüyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar