Yunanistan'da DHKP-C cephaneliği aranıyor

Yunan polisinin geçen salı günü Atina’da 3 ayrı hücre evinde yaptığı baskınlarda yakaladığı 8’i erkek, 1’i kadın 9 DHKP-C terör örgütü üyesinin ifadeleri alındı

Yunanistan'da DHKP-C cephaneliği aranıyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
4 Aralık 2017 Pazartesi 15:07

Yunan polisinin geçen salı günü Atina’da 3 ayrı hücre evinde yaptığı baskınlarda yakaladığı 8’i erkek, 1’i kadın 9 DHKP-C terör örgütü üyesinin ifadeleri alınmaya başlandı.

Atina Savcısı, geçtiğimiz hafta gözaltına alınan 9 DHKP-C'li hakkında; 'terör örgütü üyesi olmak', 'terör amaçlı silah ve patlayıcı bulundurmak' ve 'sahte evrak tanzim etmek' gibi bir dizi suçlamalarla cezai kovuşturma başlatmıştı.

Atina’nın Neos Kosmos ve Kalithea semtlerindeki 3 hücre evinde, DHKP-C üyeleri Hasan Biber, Burak Ağarmış, Mehmet Doğan, Ali Ercan Gökoğlu, Hazal Seçer, Şadi Naci Özpolat, Anıl Sayar, İsmail Zat ve Ergül Acer yakalanmıştı.

Öte yandan, hücre evlerinde yapılan baskınların ardından DHKP-C üyesi teröristlerin ‘günlük programları’ ile ilgili talimatların yeraldığı bir belge bulundu. Söz konusu belgede, DHKP-C’lilerin saat kaçta uyanmaları, saat kaçta uyumaları ve gün boyu neler yapmaları gerektiğine ilişkin talimatlar yer aldığı kaydedildi.

BİLGİSAYARLAR TARANIYOR

Yunan Polisi, büyük bir gizlilikle, DHKP-C’nin cephaneliğini de arıyor. Aramaların, Atina’nın Parnitha dağı civarındaki ormanlık arazide yoğunlaştırıldığı iddia edildi.

Kathimerini gazetesine göre, geçen salı günü yakalanan DHKP-C’lilerden bazıları daha önce Parnitha dağı yakınında görüldü.

To Vima gazetesine göre ise Yunan polisinin 2013 yılında Parnitha’da toprağa gömülmüş plastik bir varilin içinde bulduğu 4 adet kalaşnikof tüfek, 10 adet el bombası ve çok sayıda merminin, DNA testleri sonucu bazı DHKP-C üyelerine ait olduğu anlaşıldı. Haber sitesi Real News’e konuşan üst düzeyli bir güvenlik yetkilisi de DHKP-C’nin hücre evlerinde ele geçirilen bilgisayar ve belleklerden (USB) önemli bilgilere ulaşacaklarına inandıklarını söyledi.

Baskınlar sırasında DHKP-C’lilerden biri USB aygıtını yutmaya, bir diğeri ise bilgisayarı sokağa fırtlatmaya teşebbüs etmişti.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar