Yükselen dolara karşı sosyal medyada "Devletimizin yanındayız" mesajları

ABD ile yaşanan gerilimin ardından dolar ve euro yükselişe geçti. Döviz kurunda yaşanan spekülasyonlara karşı vatandaşlar tek yürek oldu ve "Devletin yanındayız" mesajları yayımladı.

Yükselen dolara karşı sosyal medyada "Devletimizin yanındayız" mesajları
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
10 Ağustos 2018 Cuma 17:19

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan artan döviz kuruyla ilgili şu tweeti paylaştı: “Krizler ve çıkmazlar ortaya çıktığında en azından şöyle bir faydası olur: Bizi çözümler hakkında düşünmeye zorlarlar” der J. Nehru. Bu Türkiye’nin ilk krizi değil, son da olmayacak. Yapılması gereken karşılıklı suçlama ve atışmayı bırakıp hep birlikte düşünmek. Aynı gemideyiz.

Gazeteci Ragıp Soylu, Trump'ın vergi yaptırımı kararının ardından artan dolar ilgili şu paylaşımda bulundu: Trump’in Türkiye’ye uyguladığı ek ithalat vergileri yasadışı. ABD kanununlarına göre, Başkan ülkenin ekonomiye ilişkin ulusal güvenliğini tehdit eden mallarla ilgili ek ithalat vergisi koyabiliyor. Türkiye’ye koyulan ek ithalat vergisi Brunson ile ilgili. Ekonomiyle ilgisiz

Artan doviz kuruyla ilgi İYİ Parti ise şu Twitter paylaşımında bulundu: Türk Lirası’nın değer kaybına sebep olan kararlar alınırken birlikte değildik ama çözüm için bir araya gelebiliriz. Hükümetten, siyasi partilerin ekonomi kurmayları ile geniş katılımlı bir toplantı talep ediyoruz.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İl Başkanları toplantısı sonrasında gündemi değerlendirdi. Ekonomiye ilişkin Akşener, "Ekonomide ve dövizde tam anlamıyla bir patlama yaşanmıştır. Hepimiz aynı gemideyiz geminin adı Türkiye Cumhuriyeti'dir. Dünü ve bugünü yarın konuşmak üzere sayın Cumhurbaşkanı'na çağrıda bulunuyoruz; gelin etrafınızı saran sizi sürekli yanıltan o ekonomi kurmaylarından bir an evvel kurtulun.  Türkiye Cumhuriyeti,  aile şirketiniz değil. Ekonomik tabloyu bozarken yalnızdınız çözüm için birlikte hareket etmeye hazırız. Bugün için ülkemiz ve milletimiz adına Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin yanındayız. Merkez Bankası'na müdahale etmekten vazgeçin" dedi. 

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostan, "Türkiye'nin "anlık, ve kimin kazanıp kimin kaybedeceğinin asla kestirilemeyeceği" paritelerine bakarak davranmak yerine uzun dönemli paritelere bakarak TL'nin kazandırma gücünü görmek doğru ekonomik tutumlar için önemlidir. Dolar şimdi çılgın bir partide kendinden geçme hali içinde. Derinlik sarhoşluğu gibi sürekli başkalarının katılımıyla akıldan ipini koparmış bir şekilde gidiyor. Ancak bu çılgın parti muhakkak bitecek yine ekonomi kendi gerçekliğine dönecek." ifadelerini kullandı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "ABD merkezli karşılaştığımız saldırı sadece hükümete yönelik değil, Türkiye'ye yöneliktir. Milli meselelerde duyarlılığı olan ve Meclis'te temsil edilen siyasi parti liderleri Cumhurbaşkanı'nın daveti ile toplanmalı ve bu saldırılara karşı birlikte mücadele mesajı verilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Abdurrahman Dilipak, "15 temmuz da silahli kuvvetlerin beceremediği işi tamamladım diye silahsız kuvvetler devrede. Siyasi operasyon başarısız oldu şimdi ekonomik operasyon devrede. Haki elbiseler yapamadı sıra beyaz yakalilarda. PKK PYD li tetikçiler yapamadı finansal tetikçiler devrede" dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar