YSK’dan iki partiye uyarı

Milletvekili listelerinin incelenmesini tamamlayan YSK, yapılan iddiaya göre, iki partiye 30 Mayıs’a kadar süre tanıdı.

YSK’dan iki partiye uyarı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
25 Mayıs 2018 Cuma 11:27

YSK, partilerin milletvekili listelerini inceledi. Yapılan incelemeden sonra eksik ve yasaya aykırı olduğu belirlenen başvurularla ilgili olarak partilere uyarı yazısı gönderildi.

Hürriyet’te yer alana habere göre, HDP'nin listelerinde birden fazla adayın uygun şartları taşımadığı, Saadet Partisi'nde ise bir çok ilde eksik aday olduğu iddia edildi. Bu eksikliklerin 30 Mayıs’a kadar giderilmesi istendi.

YSK’nı yaptığı incelemede AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti listelerinde çok önemli eksiklik olmadığı saptandı. Bu partilerde, askerlik, diploma, nüfus kaydı gibi adayların başvurularında zorunlu olan bazı evrakların eksik olduğu saptandı ve verilen sürede tamamlamaları istendi.

HDP’DE BİRDEN FAZLA ADAY UYGUN ŞARTLARI TAŞIMIYOR

 HDP listelerinde birden fazla adayın uygun şartları taşımadığı öne sürüldü. Milletvekili adaylığına uygun şartları taşımadığı ve memnu haklar açısından adaylık başvurusu yapamayacağı iddia edilen isimler kurum tarafından HDP’ye bildirildi. Bu adayların değiştirilmemesi durumunda, gösterilen illerdeki adaylıklar geçersiz sayılacak ve seçime giremeyecekler.

  SAADET PARTİSİ BAZI İLLERDE SEÇİME GİRMİYOR

 Saadet Partisi’nin birçok ilde aday göstermediği veya adayların eksik olduğu saptandı SP, aday göstermezse o ilde yarışamayacak. YSK partilere belirlediği eksiklikleri bildirerek, 30 Mayıs’a kadar gerekli düzeltmeleri yapmalarını istedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar