Kalın’dan Bağdadi açıklaması: YPG'ye paye çıkarılma çabası kabul edilmezdir

Terör örgütü lideri Bağdadi’nin öldürülmesi hakkında konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Bağdadi'nin öldürülmesi teröre karşı önemli bir kazanımdır fakat buradan YPG'ye paye çıkarılmaya çalışılması bizim için kabul edilemezdir" diye konuştu.

Kalın’dan Bağdadi açıklaması: YPG'ye paye çıkarılma çabası kabul edilmezdir
Son Güncelleme: 28 Ekim 2019 Pazartesi 14:31
28 Ekim 2019 Pazartesi 14:29

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, öldürüldüğü açıklanan terör örgütü DEAŞ’ın lideri Bağdadi hakkında açıklamalarda bulundu.

 Bu olayın terörle mücadelede önemli bir kazanım olduğunu belirten Kalın, “Biz DEAŞ'la 4 bir yanda mücadele etmiş bir ülkeyiz. Biz sorguladık, ülkelerine geri gönderdik. Bu örgütün yükselişine paralel olarak biz çok ciddi bir mücadele verdik. En çok Müslümanlara zarar vermiş bir beladır. Yüzlerce masum insanın ölümüne yol açmış bir terör örgütüdür. Bu sapkın ideolojinin ortadan kalması Türkiye'nin de desteklediği bir konudur. Türkiye bunları destekliyor gibi bir takım kara propagandaları da gördük. Biz bunların en güzel cevabını Fırat Kalkanı operasyonuyla verdik. Buradan terör örgütü YPG'ye paye çıkarılmaya çalışılıyor. Bunlara karşı da herkesin çok dikkatli olması gerekiyor.” açıklamasını yaptı.

“YPG'yi aklama çabaları bizim için kabul edilemezdir”

DEAŞ'a karşı mücadelenin etkin bir şekilde bundan sonra da devam edeceğini de belirten Kalın, şunları söyledi:

“Özellikle Suriye sahasında, bizim kontrolümüzde olan bölgelerde DEAŞ'ın bir varlık göstermemesi, hiçbir şekilde geri gelmemesi için de çalışmalarımız sürecek. DEAŞ nasıl bir terör örgütüyse YPG de bir terör örgütüdür. Bağdadi'nin öldürülmesi teröre karşı önemli bir kazanımdır fakat buradan YPG'yi aklama çabaları bizim için kabul edilemezdir. Askeri istihbarat birimlerimiz ABD ile koordinasyon çalışması yaptılar. Biz memnuniyet duyarız, destek oluruz. Bizim kabul ettiğimiz bir şey değildir. Bundan sonra da istihbarat çalışmaları yaparız. Avrupa ülkeleri kendi vatandaşlarını almak istemiyor. Biz Türkiye olarak üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonra da mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecek. Barzani'nin ziyareti önceden planlandı. Bu hadiseyle ilgili değildir."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar