Yıldırım'dan Macron'a Afrin yanıtı: Macron'un düşüncesi sakat, işgal yok

Başbakan Yıldırım, Lübnanlı mevkidaşı Hariri ile ortak açıklama yaptı

Yıldırım'dan Macron'a Afrin yanıtı: Macron'un düşüncesi sakat, işgal yok
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
31 Ocak 2018 Çarşamba 13:07

Yıldırım’ın konuşmasından satır başları:

İkili ilişkilerimiz daha da ileriye taşınacak. Suriye'deki iç savaşta en büyük bedeli ödeyen Lübnan, bir diğeri de Türkiye'dir, Ürdün de var. Evlerinden, barklarından uzak olan bu insanlara en büyük desteği veriyoruz. Ne yazık ki uluslararası arenada bu desteği göremedik.

 İkili ilişkiler ile ilgili de görüş alış verişinde bulunma imkanı bulduk. Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili Sayın Başbakana bilgi verme fırsatım oldu. Hedef, ne sivil halk ne de Suriye'nin toprak bütünlüğüdür. Hedef, roket saldırılarını bertaraf etmek, PKK, PYD, DEAŞ, YPG gibi terör örgütlerini oradan çıkarmak, orada yaşayan kardeşlerimizin üzerindeki baskıyı ve zulmü kaldırmak. ÖSO'dan askerlerle birlikte TSK bu operasyonu gerçekleştiriyor. Ne yazık ki terör örgütü orada burada kara propaganda yapıyor, sivillere zarar veriliyor diye. Daha bugün Hatay Reyhanlı'da bir roket saldırısı gerçekleşmiş, 17 yaşındaki Fatma Avlar hayatını kaybetmiştir. Zarar gören siviller bölgedekiler değil, Türkiye'deki vatandaşlarımızdır. Bu operasyonun haklı temellere dayandığı bir kez daha ortaya çıkmıştır.

MACRON’UN İŞGAL SÖZLERİNE KARŞI AÇIKLAMA

Macron’un düşüncesi sakat, işgal filan yok. İşgal mantığı içinde harekat etmiyoruz.

Bizim Afrin'de yapmak istediğimizin ne olduğunu anlamak için Fırat Kalkanı'ndaki Münbiç, Cerablus ve Azez hattındaki 2 bin kilometrekarelik alana bakmaları gerekir. Türkiye her türlü terör tehdidine karşın yapması gerekeni yapar. Bu faaliyetler aslında ülkemizin hududu bulunan Suriye ve Irak'taki terör koridoru oluşturulmasına engel olacak.

Üç yıldır arazinin her tarafında terör örgütü muazzam bir tahkimat yapmış, büyük büyük tüneller ve duvarlarla kendilerine göre mevziler oluşturmuş. Bu yapıyı güvenlik güçlerimiz tespit edip gereğini yapmaktadır. Operasyon planlandığı şekilde devam ediyor. Bu sabah itibariyle etkisiz hale getirilen hedef sayısı 480, terörist sayısı 712'dir.

İdlib'deki yaşanan olay Türkiye'nin ne kadar doğru bir iş yaptığını ortaya koymaktadır. Terörün nereden geldiğinin bir önemi yoktur.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar