Yerli füze HİSAR-A'nın test atışı başarıyla gerçekleştirildi

Türkiye'nin hava savunmasında görevler üstlenecek yerli füze HİSAR-A'nın test atışı, Milli Savunma Bakanı Canikli'nin katılımıyla Aksaray'da başarıyla gerçekleştirildi

Yerli füze HİSAR-A'nın test atışı başarıyla gerçekleştirildi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
1 Şubat 2018 Perşembe 18:26

Türkiye'nin hava savunmasında önemli görevler üstlenecek yerli füze HİSAR-A'nın test atışı, Milli Savunma Bakanı Canikli'nin katılımıyla Aksaray'da başarıyla gerçekleştirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, askeri üs, liman, tesis ve birliklerin hava tehditlerinden korunması amacıyla değişen atış kontrol ve komuta kontrol altyapılarına uyumlu şekilde Hisar Füzelerini tasarladı.

Hisar Füzelerinin fırlatıldığı sırada çekilen görüntülerinde, "Hisar Füzeleri; askeri üs, liman, tesis ve birliklerin hava tehditlerinden korunması amacı ile sabit ve döner kanatlı uçaklara, seyir füzelerine, havadan karaya atılan füzelere ve insansız hava araçlarına karşı HİSAR-A 10 +km, HİSAR-O 16 +km menzil aralıklarında kullanılan hava savunma füzeleridir. HİSAR füzeleri aile bütünlüğü içinde modüler yapıda, farklı platform entegrasyonlarına, değişen atış kontrol ve komuta kontrol altyapılarına uyumlu şekilde tasarlanmıştır." şeklinde bilgiler paylaşılmıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar