Yeni Genelkurmay Başkanı kim olacak?

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanı seçilmesinin ardından gözler yeni Genelkurmay Başkanı'nın kim olacağına çevrildi.

Yeni Genelkurmay Başkanı kim olacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
9 Temmuz 2018 Pazartesi 22:25

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanı seçilmesinin ardından gözler yeni Genelkurmay Başkanı'nın kim olacağına çevrildi. Hulusi Akar'dan boşalan Genelkurmay Başkanlığı görevine, Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler'in getirilmesi beklenyor.

Yaşar Güler kimdir?

1974 senesinde Kara Harp Okulu’ndan Muhabere Teğmen rütbesiyle mezun oldu.

1986 senesinde Kara Harp Akademisi’nden mezun olarak kurmay subay oldu.

2001 senesinde Tuğgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede sırasıyla 10'uncu Piyade Tugay Komutanlığı ve Genelkurmay MEBS Plan ve Koordinasyon Daire Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 

2005 senesinde Tümgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede de sırasıyla MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Genelkurmay Eğitim Daire Başkanlığı görevlerini yapmıştır.

2009 senesinde Korgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede ise sırasıyla MSB Harita Genel Komutanlığı, 4'üncü Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevleriniyapmıştır.

2013 senesinde Orgeneralliğe terfi ederek Genelkurmay II. Başkanlığına atanmıştır.

28 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura toplantısında alınan kararla Jandarma Genel Komutanlığı görevine getirildi.

2 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleşen Yüksek Askeri Şura toplantısında alınan kararla da Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine getirilmiştir.

Yaşar Güler, Demet Güler ile evlidir ve bir çocuk babasıdır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar