Yeni Akit’ten kürtaj hapı çıkışı: Zinaya teşvik

Yeni Akit gazetesi manşetinde 15 yaşındaki kızlara ‘ertesi gün hapı’ satılmasına müsaade edilerek zinaya teşvik edildiğini belirtti.

Yeni Akit’ten kürtaj hapı çıkışı: Zinaya teşvik
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
6 Eylül 2018 Perşembe 10:54

Yeni Akit gazetesi bugünkü manşetinde kürtaj hapını konu aldı. Gazete sistemin 18 yaş altında evlenilmesini ‘hapis’ ile cezalandırıldığını belirtirken 18 yaşından küçük kızların eczanelerden ‘ertesi gün hapı’ almasına müsaade ettiğini ve zinaya davet çıkardığını yazdı.

“5 yılda 200 bin gayri meşru doğum”

 Yeni Akit gençlerin zinanın kucağına itildiğini ve TÜK verilerine göre 2012-2017 yılları arasında 18 yaş altındaki bireylerin 199 bin 46 kez doğum yaptığını ifade etti. Gazete bu rakamların helal evliliklerin değil zinanın önünün kesilmesi gerektiğini ifade etti

15 yaş sınırı

Bu hapın yaş sınırının 15 olduğu ayrıntısı da gazetede yer aldı. Yeni Akit haberinde bu hapın reçetesiz alındığı ve gayri meşru bir ilişkiye davet çıkardığını değerlendirdi.

“16-22 yaş arası birçok genç satın alıyor”

 Gazete muhabirinin bir eczacı ile yaptığı röportajda ‘ertesi gün hapı’nın ayda ortalama 20 adet satıldığı aktarıldı. Eczacı konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“ 16-22 yaşlarındaki birçok genç, gündüz saatlerinde de bu ilacı satın alıyor. Bazen kızlar direk istiyor, bazıları da erkek arkadaşlarına aldırıyor”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar