Yavuz Bingöl: Yandaş değilim, uyumlu bir insanım

Habertürk'te Kübra Par'ın sunumuyla ekrana gelen Açık ve Net programında konuşan Yavuz Bingöl cumhurbaşkanı, afrin harekatı, sanat yaşamıyla ilgili birçok konuyu konuştu. Yavuz Bingöl: Yandaş değilim, uyumlu bir insanım dedi.

Yavuz Bingöl: Yandaş değilim, uyumlu bir insanım
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
22 Şubat 2018 Perşembe 21:00

Yavuz Bingöl Alevilerle ilgili örnek verirken ''Hiçbir cumhuriyet hükümeti mesela bizim alevi toplumuna karşı yani seçim zamanları hatırlanmış katliamlara uğramış, Gazi'de öldürülmüş, Sivas'ta otelde yakılmış hiçbir şey yapmamış, hiçbir iktidar. Ama mesela AK Parti ikdara geldi 2009 yılında bir çalıştay yaptılar mesela bunu söylediğiniz zaman bu iyi bir şey. 2000 3000 sayfa Alevilerle ilgili dert sorun tartışılmış,konuşulmuş. Bir sonuca ulaşmış mı ? Ulaşmamış olabilir ama her şeyin bir zamanı var belki  ulaşacaktır. Ama yapılan iş güzel bir iş dediğin zaman adın yandaş oluyor, AK Partili oluyor'' açıklamasını yaptı.

Kübra Par'ın 'Peki Yavuz Bingöl yandaş mı?' sorusuna ise; ''Tabi ki değilim ben uyumlu bir insanım. Günümüzde uyumlu olursanız adınız yandaş ya da yalaka oluyor. diyalog kurarsanız adınız yandaş oluyor. İlişki kurarsanız adınız yandaş oluyor. Şimdi bu olacak iş mi ? İnsanın ruhunda, yaradılışında var bu; diyalog kurarak çözmek lazım, bu ülke hepimizin bu memleket hepimizin. Yani şimdi devletin tepesindeki insana, seçilmiş bir cumhurbaşkanına mesela onu aşağılamak, ona hakaret etmek doğru mu? Bence değil, ben hiçbir zaman böyle bir yol tercih etmem. Fikirlerimiz ayrı olabilir ama sonuçta bu devletin tepesinde ve şuanda bizim cumhurbaşkanımız. Ve ülkenin durumu belli burnumuzun dibinde milyonlarca insan ölmüş. Irak'ın, Suriye'nin durumu belli, bizim ülkemize karşı bir art niyet var. 40 yıldır bir terör var, 60 bin insanımızı kaybetmişiz. İnsanlar birbirini sevmekten vazgeçtiği gibi bence ülkelerini de sevmekten vazgeçtiler benim derdim bu oldu şu anda'' cevabını verdi. 

Yavuz Bingöl'ün açıklamalarının video hali için tıklayınız.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar