Yangınlarda son durum: 187 orman yangınından 172'si kontrol altında

Orman Genel Müdürlüğü devam eden ve söndürülen yangınlarla ilgili son durum açıklamasını yaptı.

Yangınlarda son durum: 187 orman yangınından 172'si kontrol altında
Son Güncelleme: 5 Ağustos 2021 Perşembe 15:53
5 Ağustos 2021 Perşembe 11:05

Orman Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan son durum bilgisine göre, 28 Temmuz-4 Ağustos arasında 39 ilde çıkan 187 orman yangınından 172'si kontrol altına alındı. 6 ildeki 16 yangına, 16 su atar uçak, 9 İHA, 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 850 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi ve 5 bin personelle müdahale ediliyor.

KEMERKÖY TERMİK SANTRALİ'NDE SON DURUM: SÖNDÜRÜLDÜ

Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ederken, Kemerköy Termik Santrali'ne sıçrayan alevler sabaha doğru etkisini yitirdi. Milas'ta yangın 6'ncı gününde etkisini sürdürürken, dün gece Kemerköy Termik Santrali'ne sıçradı. Termik santral çevresinde önlem amaçlı açılan hendeklerden de sıçrayan yangın yaklaşık 11 saat termik santralde etkili oldu. Santraldeki yanıcı ve patlayıcı maddelerin ve çalışanların güvenilk amaçlı tahliye edilmesi ve çevresini boşaltılmasının ardından yangına karşı yoğun bir mücadele başladı. Müdahalelerin başarılı olmasının ardından yangın, sabah saatlerinde etkisini kaybetti. Yangının sönmesinde, sabahın ilk ışıkları ile hem karadan hem de havadan müdahalenin güçlenmesinin de etkili olduğu belirtildi. Ekiplerin, bölgedeki çalışmaları devam ediyor.

 

 

DEVAM EDEN YANGINLAR

Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre kritik noktalardaki yangınlarla mücadele sürüyor. Antalya'nın Manavgat ve Gündoğmuş, Muğla'nın Marmaris, Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas, Menteşe ve Seydikemer, Aydın'ın Karacasu, Denizli'nin Tavas ve Güney ile Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yangınlar sürüyor

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar