Vefat eden İTO Başkanı İbrahim Çağlar kimdir? İbrahim Çağlar nereli?

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. 57 yaşındaki İTO Başkanı İbrahim Çağlar kimdir?Çağlar nerelidir?

Vefat eden İTO Başkanı İbrahim Çağlar kimdir? İbrahim Çağlar nereli?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
11 Aralık 2017 Pazartesi 11:53

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar (57), gece saat 1.30 sıralarında kalp krizi geçirmesi sonucu hastaneye kaldırıldı. Bu sabaha karşı 05.30 sıralarındaysa yaşamını yitirdi. Çağlar'ın cenaze törenin ise yarın yapılacağı açıklandı. Peki vefat eden İTO Başkanı İbrahim Çağlar kimdir? İbrahim Çağlar nerelidir?

İBRAHİM ÇAĞLAR KİMDİR?

İbrahim Çağlar, 1960 yılında İstanbul Erenköy’de dünyaya geldi. Baba tarafından aslen Konya-Kadınhanlı olan İbrahim Çağlar'ın anne tarafından dedesi Hasan Şevki Efendi Cumhuriyet öncesi II. Abdülhamid Han döneminde Hazine-i Humayun'da görev yapmıştır. Dedesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk milli kolonya fabrikasını kurmuştur.

Çağlar’ın baba tarafından dedesi Sıtkı Çağlar ise, Konyalı bir tüccar. 1950’li yıllarda İtalyanlardan aldığı teknoloji ile İstanbul'un Topkapı ilçesinde iplik fabrikası kurar. Sıtkı Bey aynı zamanda, Hacı Sabancı'nın Adana’da kuracağı fabrikaya da danışmanlık hizmeti verir. Bu vizyonla da oğlu Cenap Çağlar’ı (İbrahim Çağlar'ın babası) Avusturya Lisesi'nde okutur. Cenap Çağlar da okul sonrasında iplik ticareti ve müteahhitlikle ilgilenir.

40 YIL ÖNCE KENDİ ŞİRKETİNİ KURDU

Hem anne hem de baba tarafı ticaretle uğraşan ve ailesinin köklü bir geçmişi olan İbrahim Çağlar, 7 yaşından itibaren yazları kendi isteğiyle eniştesinin yanında çalışmaya başladı. İlkokuldan sonra Güneş Kolejinde eğitim gören Çağlar, lise eğitiminiyse Ticaret Lisesi’nde sürdürdü. 1977'de liseden mezun olan Çağlar, ilk şirketi olan Nurtop A.Ş.’yi müteakiben kurarak iş hayatına atıldı.

ÇEŞİTLİ DERNEKLERDE GÖREV ALDI

18 yaşında başladığı ticaret hayatını tekstil, enerji, inşaat ve telekomünikasyon sektörlerinde yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarıyla devam ettiren Çağlar, aynı zamanda sosyal hayatta, çeşitli vakıflarda aldığı görevlerle de ön plana çıktı.

Çağlar, TOBB Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, TEPAV Mütevelli Heyeti üyeliği, Darülaceze Mütevelli Heyeti üyeliği, Marmara Grubu Vakfı Stratejik ve Sosyal Araştırmalar, Mütevelli Heyet ve Akademik Konsey üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

AK PARTİ VE MÜSİAD KURUCU ÜYESİ

Vakıfların dışında AK Parti ve MÜSİAD Kurucu Üyesi olan Çağlar, Mayıs 2005 - Mayıs 2009 yılları arasında TOBB Yönetim Kurulu Sayman üyeliği ve aynı tarihlerde TSE Yönetim Kurulu üyeliği yaparken, 2006-2012 yılları arasında DEİK Yönetim Kurulu üyeliği ve 2003-2006 seneleri arasında da İTHİB yönetim kurulu üyeliğini yürütmüştür.

18 YILDIR İTO'DA

İstanbul Ticaret Odası’nda 1999 yılında Meclis üyeliği ile göreve başlayan Çağlar, 2004-2009 yılları arasında İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olmuştur. 2009-2013 yılları arasında İTO Meclis Başkanlığı, 2013 yılından itibaren ise İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Çağlar, aynı zamanda 2012 yılından itibaren Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanıdır.

Dedesi gibi tesbih merakı lan ve bu kapsamda bir tespih koleksiyonu yapan 57 yaşındaki İTO Başkanı İbrahim Çağlar; atıcılık, yüzme ve tenis sporları ile ilgilenmekteyd. Çağlar evli ve 2 çocuk babasıydı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar