Tuzla’da meydana gelen kokunun sebebi belli oldu

İstanbul Tuzla’da çok sayıda kişinin hastaneye kaldırılmasına neden olan kokunun sebebi belli oldu.

Tuzla’da meydana gelen kokunun sebebi belli oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
26 Aralık 2017 Salı 08:47

 İstanbul Tuzla’da İstasyon, Yayla, Evliya Çelebi ve Postane mahallelerinde genizleri yakan yoğun koku nedeniyle birçok kişi hastaneye kaldırılmıştı. Yayılan kokudan etkilenerek hastanelere başvuran 60 kişinin tedavileri tamamlandı.

KOKUNUN NEDENİ AÇIKLANDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Tuzla'daki yoğun kokunun nedeninin atık su kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığını açıkladı.

İBB Twitter adresinden yapılan açıklamada, "Akşam saatlerinde Tuzla'da bazı mahalleleri etkileyen yoğun koku şikayetleri gelmesi üzerine İBB ekipleri süratle bölgeye sevk edilmiş olup; söz konusu kokunun atık su kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edilmiştir. İlk incelemelerde, insan sağlığını olumsuz etkileyen bir durum olmadığı belirlenmiştir. İSKİ, kolektör kapaklarından hava tahliyesi yolu ile kokuyu gidermeye çalışmaktadır" denildi.

AFAD ekipleri cihazlarla ölçüm yaptı. Yapılan ölçümlerde ilk belirlemelere göre, kokuya neden olan gazın ölçüm yapılan cihaza tanımlı olmayan bir gaz olduğu ve bu nedenle gazın kaynağının anlaşılamadığı öğrenildi.

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İlimiz Tuzla ilçesinde çevreyi rahatsız eden ve atık su kolektöründen kaynaklanmış olabileceği değerlendirilen koku yayılması konusu Valiliğimiz AFAD ekipleri, İBB, İGDAŞ, İSKİ ve ilgili diğer tüm birim ekiplerince tüm detaylarıyla araştırılmaktadır" dedi.

DHA'nın haberine göre; açıklamada, "Kokuyla ilgili İBB Beyaz Masa'nın Twitter hesabından, “Tuzla civarında sanayiden kaynaklı meydana gelen kokuyla ilgili ekipler bölgeye intikal etmişlerdir. Konu AKOM, iGDAŞ ve diğer birimlerin bilgisi dahilinde olup, müdahale edilmektedir" denildi.

 KAÇAK MADDE DÖKÜLEN ALAN GÜNDÜZ GÖRÜNTÜLENDİ

AFAD, İGDAŞ ve İtfaiye ekiplerinin yaptığı yoğun çalışmalar sonunda kokunu giderilmesi için yoğun bir çalışma başlatmıştı. Bugünde sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kaçak kimyasal madde dökülen alan gündüz gözüyle görüntülendi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Cumhuriyet Başsavcılığı Tuzla'daki kokuya ilişkin soruşturma başlattı.

İSKİ’DEN AÇIKLAMA

İSKİ konu ile ilgili olarak,” Tuzla’da kokuya neden olan maddeler metal ve tekstil sektöründe kullanılan Tetrachior Cezhene ve Trichloro Ethene” açıklamasını yaptı

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar