Devlet erkanı Anıtkabir’de

Devlet erkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öndeliğinde Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü Anıtkabir’de andı.

Devlet erkanı Anıtkabir’de
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
10 Kasım 2018 Cumartesi 09:08

Atatürk’ün vefatının 80. Yıl dönümü nedeniyle devlet erkanı Anıtkabir’e geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir’de mozoleye çelenk bıraktı.

Erdoğan'a, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yüksek yargı temsilcileri, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları ile diğer devlet erkanı eşlik etti.

 Önce saygı duruşu yapıldı. Daha sonra İstiklal Marşı okudu. İstiklal Marşı’ndan sonra ise silenler çaldı.

09.05'te tüm Türkiye'de olduğu gibi Ankara'da da hayat durdu, sirenler çalmaya başladı. Anıtkabir'deki Türk Bayrağı da yarıya indirildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve yazdığı mesajı paylaştı. Erdoğan şunları söyledi:

"Aziz Atatürk İstiklal Harbimizin Başkomutanı ve Cumhuriyetin kuruluşu olan şahsınızı vefatınızın 80'inci yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni dahili ve harici bedhahların saldırılarına rağmen dünyanın en güçlü ve müreffeh devletlerinden biri yapma yolunda kararlılıkla yürüyoruz. Cumhuriyetimizin 95'inci seneyi devriyesinde açılışını yaptığımız İstanbul Havalimanı tarihe nakşolmuştur. Ruhun şad olsun.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar