Türkiye’nin korona mücadelesi dünya basınında!

Türkiye'nin koronavirüs salgınını birçok ülkeden çok daha iyi idare ettiğini vurgulayan Economist dergisindeki bir yazıda, "Strateji işe yaramış gibi görünüyor. En çok etkilenecekler salgının en kötüsünden kurtulmayı başardı" cümlelerine yer verildi

Türkiye’nin korona mücadelesi dünya basınında! - Sayfa 1

Economist dergisi, Türkiye'nin yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele planını överek, Ankara'nın uyguladığı stratejinin işe yaradığını, ölüm sayılarının diğer ülkelerin gerisinde olduğunu ve yapılan yatırımlar sayesinde salgın sırasında hiçbir zaman hastanelerin kapasitelerinin aşılmadığını yazdı.

1 9
 
Türkiye’nin korona mücadelesi dünya basınında! - Sayfa 2

Dergide "Türkiye'nin pandemi konusunda doğru yaptıkları" başlığıyla yer alan yazıda, Ankara'nın salgını birçok ülkeden çok daha iyi idare ettiği belirtildi. Türkiye'nin katı bir karantina uygulamasına karşı çıktığı belirtilen yazıda, "Yetkililer, bütün ekonomiyi komaya sokmak yerine, gençler ve yaşlılara evde kalmalarını söyledi ve tüketiciyle doğrudan muhatap olunan işletmelerde çalışanlar hariç herkesten işe gelmelerini istedi. En büyük şehirlerde hafta sonları ve tatillerde sokağa çıkma yasağı uygulandı" ifadesi kullanıldı.

2 9
 
Türkiye’nin korona mücadelesi dünya basınında! - Sayfa 3

Bazı iç hat uçuşlarının 1 Haziran'da başladığı; kafeler, restoranlar, plajlar ve parkların yeniden açıldığı ancak çocuklar ile 65 yaş ve üstü vatandaşların haftada birkaç saatten fazla dışarı çıkmasına hala izin verilmediği ifade edildi.

3 9
 
Türkiye’nin korona mücadelesi dünya basınında! - Sayfa 4

"Strateji işe yaramış gibi görünüyor"

Metinde, "Strateji işe yaramış gibi görünüyor. En çok etkilenecekler salgının en kötüsünden kurtulmayı başarırken, çoğu çalışma çağındaki yetişkinlerden oluşan enfekte olanlar genellikle iyileşti" ifadesi kullanıldı.

4 9