Trump: Kore nükleerden arındırılana kadar baskı devam edecek

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore ve Güney Kore liderlerinin bir araya gelmesini değerlendirdi.

Trump: Kore nükleerden arındırılana kadar baskı devam edecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
28 Nisan 2018 Cumartesi 08:09

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un ile Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in, sınırdaki küçük Panmunjom Köyü’nde bir araya gelip tahminlerin ötesinde olumlu yönde bir bildiri ile dünya kamuoyu önüne çıktı.

İki lider, “yarımadanın nükleer silahlardan tamamen arındırılması” konusunda anlaştıklarını duyurdu. İki ülke, aralarında kâğıt üzerinde devam eden savaş halinin sona erdiğini bu yıl içinde ilan edeceklerini ve ateşkes anlaşmasını bir barış anlaşmasına dönüştüreceklerini de bildirdi.

 TRUMP GÖRÜŞMEYİ DEĞERLENDİRDİ

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore ve Güney Kore liderinin konuşmasını değerlendirdi. Görüşmenin olumlu bir adım olduğunu vurgulayan Trump, “Bu mesele çok daha önce çözülmeliydi. Ancak şu anda bunu halletmek benim sorumluluğumda. Daha önceki yönetimlerin hatasına düşmeyeceğiz ve Kore Yarımadası tamamen nükleerden arındırılana kadar Kuzey Kore üzerindeki maksimum baskı politikasını sürdüreceğiz." dedi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile ileleyen haftalarda görüşeceğini kaydeden Trump, görüşme için iki bölge üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Diğer yandan Trump, ABD'nin Kudüs'e taşıma kararı aldığı ve 14 Mayıs'ta hizmete sokulacak yeni büyükelçiliğin açılışına gidebileceğini dile getirdi. Kudüs kararının doğru olduğunu savunan Trump, elçiliğin masraflarının azaltılarak daha hızlı taşınmasının sağlandığını ve bu şekilde 14 Mayıs'ta ilk bölümün hizmete gireceğini kaydederek, "Ben de açılışa gidebilirim." dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar