Tramer sorgulama! Araç hasar kaydı sorgulama nasıl yapılır?

Bir aracın hasarı olup olmadığı Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin TRAMER sistemi üzerinden görülebilir. Peki hasar kaydı, tramer sorgulama nasıl yapılır?

Tramer sorgulama! Araç hasar kaydı sorgulama nasıl yapılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
26 Aralık 2017 Salı 12:11

Tramer sorgulama işlemi ile bir aracın hasar kaydı olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Özellikle ikinci el araç alırken aracın herhangi bir hasarının olup olmadığını, kaza yapıp yapmadığını öğrenmek için tramer sorgulama yapılır. Hasar kaydı sorgulaması online olarak yapılabileceği gbi SMS yoluyla da gerçekleştirilebilir. İşte tramer sorgulama, hasar kaydı sorgulama işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceğinin detayları haberimizde...

Bir araçla ilgili detaylı bilgilere ulaşmak, aracın durumuna ilişkin en sağlıklı bilgileri edinmek için vatandaşlar tramer sorgulaması yaparlar. Bu işlem online olarak internet üzerinden yapılabilir ya da SMS yoluyla bilgi edinilebilir. Peki, araç tramer sorgulaması nasıl yapılır? Sms ile araç hasar kaydı sorgulaması nasıl gerçekleştirilir?

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'ne bağlı Trafik Sigortası Bilgi Merkezi (TRAMER) veritabanında kaza, hasar gibi durumların bilgileri yer alır. Tramer sorgulama işlemini buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Link üzerinden Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama sayfasına ulaştığınızda karşınıza sorgulama yapabileceğiniz 3 seçenek çıkacaktır. Bunlar şu şekildedir;

- Plaka ve Sigortalı TC Kimlik No ile Sorgulama

- Plaka ve Sigortalı Vergi Kimlik No ile Sorgulama

- Plaka ve Sürücü TC Kimlik No ile Sorgulama

Sunulan seçeneklerden herhangi birini seçmeniz ve istenen bilgileri girmeniz halinde ‘Ara’ tuşuna basarak sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Öte yandan tüm poliçe sorgulamalarını da SGM internet adresi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

SMS İLE TRAMER SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Araç tamer sorgulaması için bir diğer seçeneğin sms olduğunu yukarıda belirtmiştik. Bunun için hasar durumunu öğrenmek istediğiniz aracın plakasını yazarak 5664’e sms olarak göndermeniz yeterli. Ancak online sorgulamanın aksine bu işlem ücretlidir. SGM tramer sorgulama sms hizmeti, her bir plaka sorgulaması için 4 TL değerinde bir işlem ücreti almaktadır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar