Trafik cezası ödeme! Trafik cezası nasıl ödenir?

Trafik cezası ödemesi nasıl yapılır? Kural ihlali nedeniyle ödenen bedel olarak bilinen trafik cezası nasıl ödenir?

Trafik cezası ödeme! Trafik cezası nasıl ödenir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
25 Aralık 2017 Pazartesi 11:52

Trafik cezası, trafik güvenliğini tehlikeye düşüren veyahut kural ihlali yapan sürücülere uygulanacak ceza oranlarını ifade eder. Peki trafik cezası nasıl ödenir? Trafik cezası ödemesi nasıl yapılır?

Öncelikle trafik cezasının bedeli e-devlet, EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) sitesi ve GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı ) üzerinden yapılacak sorgulamayla öğrenilir.

Ardından trafik cezaları, anlaşmalı bankalar üzerinden ödenebilir. Bunun dışında, PTT şubelerinden nakit olarak ya da Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzeinden kredi kartıyla ödeme imkanı sunulmaktadır.

ERKEN ÖDEMEYE İNDİRİM FIRSATI

Trafik cezası kesilen kişiler, yüzde 25 indirim imkanından yararlanabilirler. Ancak söz konusu indirim ceza bedelini erken ödeyenler için geçerlidir. Kişinin yüzde 25 indirim hakkından yararlanılabilmesi için, cezanın kesildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde trafik cezası ödeme işlemini gerçekleştirmesi gerekir.

Ceza ödemesini erken gerçekleştirenlere indirim uygulandığı gibi geç ödeyenlere de belli bir miktar zam uygulanır. Buna göre, ceza ödeme işlemini geciktirenlerden yüzde 5 oranında gecikme zammı ücreti alınır.
Son olarak şunu belirtmekte fayda var: Trafik cezasının ödenebilmesi için, mutlaka ceza araç sahiplerine tebliğ edilmiş olmalıdır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar