Taşerondan kadroya geçiş sınavı ne zaman? Taşeron sınavı soru örnekleri

Taşeron işçilerin kadroya geçiş süreciyle ilgili gelişmeler devam ediyor. Taşerondan kadroya geçiş sınavı ne zaman? Taşeron sınavı soru örnekleri haberimizde.

Taşerondan kadroya geçiş sınavı ne zaman? Taşeron sınavı soru örnekleri
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
5 Mart 2018 Pazartesi 12:43

Taşeron işçilerin kadroya geçişleri için uygulanacak olan sınavlar başladı. Güvenlik Bakanlığının açıklamasına göre sınavlar 23 Mart'a kadar devam edecek. İşte taşeron kadro sınavına dair detaylar..

Türkiye'nin dört bir yanında istihdam etmekte olan bir milyon civarı taşeron işçi için bilindiği üzere hükümet müjdeli haber verdi ve taşeron işçilerine kadronun verileceği müjdelendi. Buna göre kamu kurumları taşerona kadro sonuçlarını açıklamaya başladı. Taşerona kadro için açıklanan sonuçlarda olumlu yanıt alan adaylar taşerona kadro sınavına tabii tutulacaktır. Şimdiden adaylar taşerona kadro sınavı ne zaman yapılacak, sınavda hangi konular sorulacak sorularının yanıtlarını büyük bir merak ile bekleniyor. Peki taşerona kadro sınavı ne zaman yapılacak ve taşeron sınavında hangi konular sorulacak?

Bakanlığın yayımladığı tebliğe göre, taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçirilmesine ilişkin sınav yalnızca yazılı, sözlü veya uygulamalı olabileceği gibi, okuryazarlık durumuna göre yazılı-sözlü ya da sözlü-uygulamalı da yapılabileceğini belirtildi. Uygulanacak sınav yöntemi bakanlıklarda bakan, diğer idarelerde ilgili idarenin en üst yöneticisi tarafından belirlenecek. Sınava katılacaklar olan taşerob işçilerin görev yaptıkları alanlar dikkate alınarak farklı işlerde çalışanlara farklı yöntemde sınav uygulanabilecek.

Sınav soruları, çalışanların iştigal ettiği konulardan seçilecek. Yazılı sınav, sınav kurulu tarafından 100 üzerinden değerlendirilecek. Yazılı sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan almak gerekecek. Sözlü ve uygulamalı sınavlarda adaylar “başarılı” ya da “başarısız” olarak belirlenecek. Aynı anda hem yazılı hem sözlü sınav yapılması durumunda, yazılıdan 50 puan alınmasının yanı sıra sözlüden de “başarılı” olunması gerekecek. Sınavda başarılı veya başarısız olanlar, kurumun resmi internet sitesinden bildirilecek. Sınavlarda başarılı olamayanlar taşeron işçiler, ilan tarihinden sonra 4 gün içinde bağlı olduğu kuruma itiraz edebilecektir. İtirazlar ise sınavı gerçekleştiren kurul tarafından değerlendirmeye alınacaktır..

TAŞERON KADRO SINAVINDA HANGİ KONULAR SORULACAK?

Kadro sınavı, kurumların kendi bünyesinde yapılacağı için sorular da halihazırda bu pozisyonda çalışan ve kadroya geçtiğinde aynı pozisyonda çalışmaya devam edecek olan personelin yetkinliğine dayalı olacak.

Süreçle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na yöneltilen "Yaptığı işle alakalı bir sınava mı girilecek?" sorusuna, "Yaptıkları işle alakalı olacak. Bunun detaylarını, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ile oluşturacağız." cevabının gelmesi, soruların doğrudan pozisyonun yetkinliğine dayalı olduğunu destekledi.

TAŞERON İŞÇİ İLANLARI

Merkez teşkilatı yönetim hizmetleri genel müdürlüğü sayfasından yhgm.saglik.gov.tr, il müdürlükleri de kendi resmi internet sayfalarından sonuçları açıklayacaklar. Ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.

TAŞERON İŞÇİ SINAV TARİHLERİ

Sınav Tarihleri: Sınav kurulları tarafından 3 Mart-22 Mart tarihleri arasında yapılacaktır.

İtirazlar: İtirazlar 23-26 Mart tarihlerinde yazılı olarak alınacak ve değerlendirme sonucu en geç 29 Mart 2018 tarihinde ilan edilecek.

KADROYA GEÇEN TAŞERONLAR KAÇ PARA MAAŞ ALACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca Resmi Gazete'de "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24'üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esasları" yayımlandı. Ve taşeron işçiler bugün itibariyle kadroya geçiş için başvurularını yapmaya başladı.

Resmi Gazete'de yayımlanan metinde taşeron işçilerin ücret ve sosyal haklarına da yer verildi. Buna göre, sürekli işçi kadrolarına geçenlerde geçiş işlemi yapılırken, mevcut iş yerinin girdiği iş kolunda kurulu iş yerinden bildirilenlerin ücreti ile diğer mali ve sosyal hakları, karara bağlanan ve süresi en son sona erecek toplu iş sözleşmesinin bitimine kadar alınan ücret ile diğer mali ve sosyal haklardan fazla olmayacak. Ve yine ücretler, süresi en son sona erecek toplu iş sözleşmesine göre belirlenecek.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 696 sayılı KHK ile 375 sayılı KHK hükümlerine göre adaylara sınav yapılması öngörülüyor. ÖSYM İnsan Kaynakları Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına göre sınav günü belirlendiği açıklandı.

-27 Şubat 2018 tarihinde saat 09:00'da yapılacak olan sınava; temizlik hizmetleri, bahçe bakım, yemekhane, ulaşım, tamir ve bakım grubu için sözlü sına yapılacak.

-28 Şubat 2018 tarihinde saat 09:00'da : Büro işleri, ofis hizmetleri, sekreterya, kamera kayıt, sınav evrak tarama iş grubu sözlü sınava alınacak.

-01 Mart 2018 tarihinde saat 09:00'da ise teknik destek, aday danışma hizmetleri, mühendislik sınavı yapılacak. Adayların sözlü sınavdan en az 50 almaları gerekli olacak.

-2 Mart 2018 tarihinde saat 09:00'da güvenlik hizmetleri 8 Mat 2018 tarihinde saat 10'da istanbul Koordinatörlük personel iş grubu için sınav yapılacak.

-13 Mart 2018 tarihinde saat 09:00'da koordinatörlük personeli iş grubu içi sözlü sıanv gerçekleştirilecek.

Kocaeli Üniversitesi’nce çalışan taşeron işçiler için sınav tarihleri belli oldu. KOÜ’de kadro hakkı tanınan 272 taşeron işçi 5, 6 ve 7 Mart tarihlerinde yapılacak olan sınavlara girecek. KOÜ’den yapılan duyuruya göre sınavlar, Rektörlük Binası İhale Komisyon Toplantı Salonunda yapılacak. Günde iki oturum şeklinde yapılacak olan sınavlar sabah 09:00–12:00 ile 13:00–17:00 saatleri arasında düzenlenecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar