Tartışma yaratan sözlere Türk-İş başkanından yanıt

Asgari ücret tespit komisyonunda Fransa'daki olayları hatırlatarak "Üç gün sonra bizim burada görür müyüz görmez miyiz? Bize bağlı." sözleri eleştirilere sebep olan Türk-İş Genel Başkanı Atalay'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Tartışma yaratan sözlere Türk-İş başkanından yanıt
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
10 Aralık 2018 Pazartesi 14:32

Fransa'daki akaryakıt zamlarının protesto edilmesi ve çıkan olayların Almanya, Belçika ve Hollanda'ya da sıçraması diğer Avrupa ülkelerinde de tedirginlik yaratırken eylemciler, ATM'leri patlatıp, lüks mağazaları yağmalaması polis ve göstericileri de karşı karşıya getiriyor.

Avrupa'yı sarmaya başlayan "Sarı Yelekliler eylemleri" devam ederken, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret tespit komisyonu toplantısında “Böyle ne kadar gider? Önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ne kadar gider. İşte gördük Fransa’da gitmediğini. Üç gün sonra bizim burada görür müyüz görmez miyiz? Bize bağlı.” demiş ve bu sözlere tepkiler de giderek büyümüştü.

Ergün Atalay: Hayretle izliyorum

Türk-İş Genel Başkanı Atalay, Türk-İş'e bağlı sendikaların genel mali sekreteri ve muhasebe müdürleri eğitim semineri açılış konuşmasında gelen yoğun tepkilere cevap verdi.

Toplantıda gazetecilerden birinin Fransa’daki olayları ve benzin zammını hatırlatarak ne düşündüğünü sorduğunu, kendisinin de cevaben, "Üç gün sonra bizim ülkemizde de bunla ilgili ne göreceğimizi ne kadar gideceğini görürüz görmez miyiz, bize bağlı" dediğini söyleyen Atalay, "İki üç gündür TV’de sosyal medyada 'bize bağlı' ifadesi üzerinden işçileri sokağa indirme tehdidi yorumları yapıldı. Hayretle izliyorum ben 63 yaşındayım. Büyük harflerle vurguluyorum altını çizerek. 'Bize bağlı' ifadesi işçisi, işvereni, muhalefeti, iktidarı, sivil toplum örgütleri ve bütün kurumlarıyla Türkiye’yi ifade ettim. Maalesef sosyal adaleti ve milletimizin refahını sağlayabildiğimiz sürece bütün zorlukların üzerinden geleceğimizi belirtmek istedim." dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçmişte bunun bir sürü örnekleri oldu. Konumuzun asgari ücret olduğu ortamda bunla ilgili yoğun çalışma içindeyken bu tür yayınları kamuoyunda farklı bir algı oluşturmak gayretiyle yaymak insafsızlıktır."

15 Temmuz hatırlatması

28 Şubat’ta, 27 Nisan e-muhtırada, 15 Temmuz’da demokrasiden yana olduğunun altını çizen Atalay, "Özellikle kamuoyuna buradan söylüyorum. 28 Şubat olmasaydı ben bu makamda olmazdım. 27 Nisan bildirisine karşı ilk açıklama yapan kurum Türk-İş’tir. 15 Temmuz gecesi Sakarya kent meydanında 50 bin kişiye, gece konuşan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’dır. Aynı ifadem şuydu; biz bir milyonluk bir aileyiz, bu bir darbe değil işgal girişimi. Buradan Türk-İş’in ailelerine sesleniyorum herkes sokağa, bayraklarını alacak, çıkacak. O saatte Çin’de olanlar, ülke dışında olanlar konuşuyor biz konuşmuyoruz." dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar