Suruç olayı için 3 savcı daha görevlendirildi

Suruç'ta AK Partili heyete yapılan saldırıyla ilgili 3 savcı daha görevlendirildi

Suruç olayı için 3 savcı daha görevlendirildi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
15 Haziran 2018 Cuma 11:39

Şanlıurfa Suruç’ta meydana gelen olay ile ilgili 3 savcının daha görevlendirildiği belirtildi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan Suruç'taki saldırı ile ilgili yaptığı açıklamasında “Olayın büyüklüğü, vahameti ve terör boyutunun olup olmadığını araştırmak üzere Şanlıurfa merkezden 3 Cumhuriyet savcısını daha ek olarak görevlendirdik. Şu an itibarıyla olayın bütün ayrıntıları belli olmadığı için gözaltına alınan yok ama 3 kişiyle ilgili yakalama talimatımız var" dedi.

NE OLMUŞTU?

Suruç’ta AK Partili heyete yönelik silahlı saldırı düzenlendi.  Meydana gelen olayda 4 kişi hayatını kaybederken 8 kişi ise yaralandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan olay hakkında şu açıklamaları yaptı:

“Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyini Suruç'ta ne yazık ki terör örgütü PKK, HDP öldürdü. Aileden birkaç kişiyi yaraladılar. Bunların içerisinde ağır olanlar da var. Bunlar birer talik unsuru olarak hala bu işi bırakmış değiller. Esnaf ziyareti yapılırken 'Siz bizim HDP'li olduğumuzu bilmiyor musunuz, nasıl buraya gelir girersiniz' gibi bir yaklaşımla orada bu tür bir saldırı cereyan etti ve bunun neticesinde böyle bir durum ortaya çıktı. 4 ölü, 8 kadar yaralı var. Bunlar bizi üzen ve gerçekten barışa koşalım diyenler, biz demokrasi, barış, özgürlük, bundan yanayız diyenler, çözüm sürecinde yaptıkları oyunları maalesef hala yapmaya devam ediyorlar”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar